Μαρόκο - Γουινέα Μπισάου: Κανονικά το παιχνίδι παρά την τροφική δηλητηρίαση στους φιλοξενούμενους

Η Ομοσπονδία της Γουινέα Μπισάου κατηγόρησε το Μαρόκο ότι δηλητηρίασε τους παίκτες πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση, αλλά το παιχνίδι δεν αναβλήθηκε και ξεκίνησε κανονικά.

Μαρόκο - Γουινέα Μπισάου: Κανονικά το παιχνίδι παρά την τροφική δηλητηρίαση στους φιλοξενούμενους

Κανονικά διεξάγεται η αναμέτρηση του Μαρόκου με την Γουινέα Μπισάου για τον ένατο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Αφρικής.

Τα δύο συγκροτήματα διεκδικούν την πρωτιά στο γκρουπ, αλλά πριν την έναρξη της μεταξύ τους συνάντησης, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γουινέα Μπισάου κατηγόρησε την αντίστοιχη του Μαρόκου πως δηλητηρίασε τους διεθνείς στο χθεσινό (5/10) δείπνο. Συγκεκριμένα, αρκετοί ποδοσφαιριστές της Γουινέα Μπισάου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, καθώς παρουσίασαν διάρροια, εμετό και έντονους πόντους στο στομάχι.

«Κάτι μας έβαλαν στο φαγητό στο δείπνο. Δεκαπέντε λεπτά από τη στιγμή που φύγαμε από το τραπέζι, παίκτες και επιτελείο άρχισαν να έχουν έντονους στομαχόπονους. Άλλοι είχαν διάρροια, άλλοι στομαχόπονους και πήγαμε στο νοσοκομείο», ανέφεραν μέλη της ομάδας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κάρλος Τεϊσέιρα, σημείωσε πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να στείλω τους παίκτες μου στο γήπεδο, θα ήταν εγκληματικό αν το κάνω αυτό από τη μεριά μου».

Εκ του αποτελέσματος όμως, το παιχνίδι των δύο εθνικών ομάδων ξεκίνησε κανονικά, μιας και η ομοσπονδία της Αφρικής (CAF) γνωστοποίησε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή από την στιγμή που μόλις 6 παίκτες είναι άρρωστοι και όχι οι 25 της αποστολής.

Όσον αφορά δε την Ομοσπονδία του Μαρόκου, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην τροφική δηλητηρίαση των παικτών της Γουινέα Μπισάου, ενώ απέρριψε και την πρόταση της αντιπάλου της για αλλαγή της μέρας του αγώνα.