Μαντσίνι: «Να μείνουμε αήττητοι έως το Δεκέμβριο του 2022, αλλά δεν θα είναι τόσο απλό»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αναφέρθηκε στον αυριανό (6/10) ημιτελικό του Nations League με αντίπαλο την Ισπανία, αλλά και την επιθυμία των πρωταθλητών Ευρώπης να διευρύνουν το αήττητό τους και μετά το Μουντιάλ του 2022.

Μαντσίνι: «Να μείνουμε αήττητοι έως το Δεκέμβριο του 2022, αλλά δεν θα είναι τόσο απλό»

Υψηλές βλέψεις συνεχίζει να έχει η εθνική ομάδα της Ιταλίας, έπειτα από την κατάκτηση και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι στον τελικό με την Αγγλία.

Η «σκουάντρα ατζούρα» υποδέχεται αύριο (6/10) στο «Σαν Σίρο» την Ισπανία για τα ημιτελικά του Nations League και ο ομοσπονδιακός προπονητής Ρομπέρτο Μαντσίνι αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο και στην προσπάθεια του συγκροτήματος να διευρύνει το αήττητό του (σ. 37 ματς) «ως τον Δεκέμβριο του 2022», ήτοι μετά και την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ.

«Θέλουμε πάντα να νικάμε, μετά ξέρουμε ότι θα εξαρτάται από εμάς. Έχει δίκιο ο Λουίς Ενρίκε (σ.σ. προπονητής εθνικής Ισπανίας), αργά ή γρήγορα θα συμβεί και θα ηττηθούμε. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι τόσο απλό», σημείωσε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε κάποια προβλήματα, μας λείπουν οι δύο επιθετικοί του Euro 2020, που βρίσκονται εκτός λόγω προβλημάτων. Έχουμε τους Κέαν και Ρασπαντόρι και μετά πολλούς επιθετικούς παίκτες. Θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση. Στο εξωτερικό οι νεαροί παίκτες παίζουν γρήγορα, τους δίνουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν λάθη και μετά από μερικά χρόνια βρίσκονται με έναν παίκτη έτοιμο. Υπάρχει λίγη διαφορά με την Ιταλία, αυτό ναι».

Τέλος, για την διοργάνωση του Nations League, υπογράμμισε:

«Είναι μία σημαντική διοργάνωση. Είναι σαφές ότι έρχεται μετά από ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φαίνεται να είναι δύο αγώνες σαν εκείνο. Η προετοιμασία τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι καν εύκολη, αλλά είναι δύο αγώνες μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων στην Ευρώπη. Υποφέραμε στον ημιτελικό με την Ισπανία, μας έβαλαν σε δύσκολη θέση σχετικά με την κατοχή, το κάνουν εδώ και 20 χρόνια και είναι μπροστά από εμάς. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση του παιχνιδιού, να είμαστε πιο γρήγοροι».