Επίσημο: Ο Στέφαν Κουντς στον πάγκο της εθνικής Τουρκίας

Την πρόσληψη του 58χρονου Γερμανού προπονητή Στέφαν Κουντς ανακοίνωσε και επίσημα πλέον η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας.

Επίσημο: Ο Στέφαν Κουντς στον πάγκο της εθνικής Τουρκίας

Επισημοποιήθηκε η πρόσληψη του Στέφαν Κουντς στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Τουρκίας.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας είχε βρει στο πρόσωπο του 58χρονου Γερμανού τεχνικού τον καταλληλότερο αντικαταστάτη του Σενόλ Γκιουνές, ο οποίος έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, και αφού οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για συμβόλαιο συνεργασίας, πλέον ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Υπό τις οδηγίες του Σενόλ Γκιουνές η Τουρκία απογοήτευσε με την πορεία της στο Euro 2020 καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου δίχως πόντο στη συγκομιδή της, καθώς υπέστη τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Και η πορεία όμως της ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 δεν ήταν καλύτερη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μετράει τρεις νίκες στα πρώτα έξι παιχνίδια του στο έβδομο γκρουπ και στις αρχές του μηνός διασύρθηκε με το βαρύ 6-1 από την Ολλανδία, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Γκιουνές από τον πάγκο.

Ο Κουντς μέχρι πρότινος βρισκόταν στον πάγκο της εθνικής ελπίδων της Γερμανίας και παρότι ήταν στις επιλογές της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του για να αντικαταστήσει τον Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο των «πάντσερ», τελικά προτιμήθηκε ο Χανς Φλικ της Μπάγερν Μονάχου.

Με την εθνική ελπίδων της Γερμανίας ο Κουντς κατέκτησε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ανέλαβε την Ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας που στους πρόσφατους Αγώνες του Τόκιο έμεινε εκτός προημιτελικών.