Τζον Φαν’τ Σιπ:  «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας» (pic)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σιπ έδωσε συνέχεια στα όσα είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ελλάδας με αντίπαλο τη Σουηδία.

Τζον Φαν’τ Σιπ:  «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας» (pic)

Ο Ολλανδός προπονητής της Εθνικής ομάδας, μετά και την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Super League αναφέρθηκε στους πολύ λίγους Έλληνες ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούνται από τις 5 μεγάλες ομάδες.

«Σε συνέχεια των δηλώσεων μου μετά το παιχνίδι με τη Σουηδία. Μετά και το τελευταίο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League οι Big-5 έχουν χρησιμοποιήσει στις ενδεκάδες τους κατά μέσο όρο 1,4 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας», ήταν το σχόλιο του Ομοσπονδιακού Τεχνικού.

Μετά τον αγώνα με τη Σουηδία, θυμίζουμε πως είχε πει μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός:

«ΟΚ. Νομίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Ήταν μία φανταστική προσπάθεια. Χρειαστήκαμε και λίγη τύχη. Αφού... επιβιώσαμε στο πρώτο διάστημα στο παιχνίδι επανήλθαμε και αξίζαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε με μαχητικό πνεύμα και παρά τις δυσκολίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες και γενικά. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από όλους. Ρεαλιστικά έχουμε πέντε - έξι μεγάλες ομάδες από την ελληνική Λίγκα που έχουμε να επιλέξουμε συγκεκριμένους παίκτες. Έχουμε 2 ομάδες στην Ευρώπη. Εάν τα δείτε αυτά είναι μία φανταστική προσπάθεια. Δεν είναι όπως το 2004 που υπήρχε μεγάλη ποιότητα παικτών και επέλεγε ο τότε προπονητής μεταξύ 24-25 παικτών και είχε 3 ομάδες η χώρα στο Champions League. Δεν λέω πως σήμερα δεν έχουμε ποιοτικούς παίκτες στη διάθεσή μας. Πρέπει να αλλάξει η δομή στο πρωτάθλημα και όχι να φέρνουμε ξένους Γ' (πιο χαμηλούς) κατηγορίας αλλά να στηρίζουμε τους νέους Έλληνες. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που γεμίζει το γήπεδό του έχουμε άδεια γήπεδα. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνδεθεί με παίκτες και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταυτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις και μην έχουμε αυταπάτες. Δεν είμαστε στο επίπεδο της ομάδας του 2004. 'Χτίζουμε' μία ομάδα και είναι σε μία διαδικασία. Το Κόσοβο δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος. Σήμερα ίσως είχαμε παραπάνω χώρο στην επίθεση επειδή παίζει έτσι η Σουηδία. Εάν δούμε αυτό το παιχνίδι όλοι μου έκαναν κριτική αλλά ας δούμε τι έχει γίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Ας δούμε από που επιλέγουμε παίκτες. Και εγώ από που επιλέγω και αυτός που θα έρθει μετά από μένα. Δεν έχουμε παίκτες να επιλέξουμε. Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει και όχι οι βαθμοί. Να προωθήσουμε τους νέους Έλληνες παίκτες. Εάν θέλει η Ελλάδα να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο».