Ελλάδα - Σουηδία 2-1: Όσο ζει ελπίζει...(highlights)

Η Εθνική ομάδα επικράτησε 2-1 της Σουηδίας στο Ολυμπιακό Στάδιο και έμεινε ζωντανή στο...κυνήγι της δεύτερης θέσης. Η Ελλάδα αυτή τη φορά έπαιξε ποδόσφαιρο, έβγαλε ψυχή, είχε διάθεση, είχε πάθος αλλά και τύχη και όσο ζει ελπίζει...

Ελλάδα - Σουηδία 2-1: Όσο ζει ελπίζει...(highlights)

Ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης η Εθνική ομάδα. Κέρδισε 2-1 τη Σουηδία και ελπίζει, αρκεί να έχει το ίδιο πρόσωπο που έδειξε και στο αποψινό ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στους Σκανδιναβούς, οι οποίοι παραμένουν το φαβορί για τη δεύτερη θέση στον όμιλο, με την Ισπανία να είναι στην κορυφή.

Προκριματικά Μουντιάλ: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής, οι ελπίδες μετά τη νίκη επί της Σουηδίας

Η Σουηδία μπήκε πολύ καλά και μόλις στο 3’ είχε δοκάρι με τον Σβάνμπεργκ, με σουτ από τη μεγάλη περιοχή αλλά οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά η Εθνική αναθάρρησε, κράτησε μπάλα, βγήκε μπροστά και μέχρι το 30’ απείλησε.

Την πρώτη φορά με τον εξαιρετικό Τσιμίκα (27’) και τη δεύτερη στο επόμενο λεπτό με τον Παυλίδη, ο οποίος...χόρεψε τον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίντελοφ, πλάσαρε αλλά ο Όλσεν έκανε μια φοβερή επέμβαση και κράτησε το μηδέν!

Ηουσία είναι πως η Ελλάδα είχε ισορροπήσει και έδειξε καλά στοιχεία, απέναντι σε μια ποιοτική και πάντα επικίνδυνη ομάδα όπως είναι η Σουηδία, που στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου άγγιξε εκ νέου το γκολ με τον Ισάκ αλλά έβγαλε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος ενώ στη συνέχεια η εκτέλεση φάουλ του Φόρσμπεργκ, κόντραρε και έφυγε κόρνερ...

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο στο ξεκίνημα. Η Σουηδία ήταν καλύτερη, έφτανε στην εστία του Βλαχοδήμου και έλεγχε τον ρυθμό, ωστόσο η Ελλάδα ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ, μετά την υπεροχή συνεργασία των Τάσου Μπακασέτα, Τάσου Δουβίκα με τον πρώτο να τελειώνει έξοχα τη φάση και να γράφει το 1-0 (62'). Δυο λεπτά μετά θα μπορούσε να είχε γίνει και το 2-0, όταν ο Ανδρούτσος από δεξιά, σήκωσε το κεφάλι, είδε τον Μπουχαλάκη που ερχόταν από πίσω, τον βρήκε υπέροχα αλλά η κεφαλιά του μέσου του Ολυμπιακού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, σε ένα σημείο του αγώνα όπου η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω...Η Σουηδία με τη σειρά της είχε δοκάρι (δεύτερο), αυτή τη φορά με τον Κλάεσον (67') για να κάνει το 1-1 και επτά λεπτά...έσπασαν καρδιές.

Στο 74' ο Τσιμίκας έβγαλε στην κόντρα τον Τζόλη (μόλις είχε περάσει στο ματς αντί του εξαιρετικού Δουβίκα), εκείνος μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα σωστά στον Παυλίδη και ο τελευταίος την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε αλλά ύστερα από τέσσερα λεπτά (!), ο διαιτητής έδειξε σέντρα αφού ο άσος της Νόριτς καλυπτόταν (2-0).

Οι Σκανδιναβοί όμως μπήκαν αμέσως στο ματς, αφού ο Κουάσεον πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Φόρσμπεργκ, ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο πρώτος μείωσε σε 2-1 (80') με σουτ από κοντά και το τελευταίο εικοσάλεπτο σχεδόν (μαζί με τις καθυστερήσεις) έγινε θρίλερ...

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φόρσμπεργκ σούταρε αλλά η Εθνική σώθηκε από το κεφάλι του Ζέκα! Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά την ωραία προσπάθεια του Σιώπη, ο Τζόλης έφυγε στην κόντρα, κράτησε, ελίχθηκε, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, Μπακασέτας, Βρουσάι άγγιξαν το 3-1 που δεν ήρθε αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή μικρή σημασία έχει αφού η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε και έμεινε ζωντανή στο...κυνήγι της πρόκρισης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ελλάδα – Σουηδία 2-1

Διαιτητής: Καράσεφ (Ρωσία)

Σκόρερ: 62' Μπακασέτας, 74' Παυλίδης - 80' Κουάεσον

Κίτρινες: Παυλίδης, Μπουχαλάκης, Κλάεσον, Χελάντερ

Ελλάδα (Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος - Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας - Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Τσιμίκας - Μπακασέτας - Παυλίδης (90'+5' Παυλίδης), Δουβίκας (72' Τζόλης)

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν - Γιόχανσον (76' Κραφτ), Χελάντερ (88' Ντάνιελσον), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον - Όλσον, Σβάνμπεργκ (65' Κουάεσον), Κλάεσον (77' Κάρσον), Φόρσμπεργκ - Κουλουσέφσκι (88' Τέλον), Ισάκ