Στην Κροατία Μαρτίνεθ και Μπουέντια, κυρώσεις και για τους τέσσερις Αργεντινούς

Τι γίνεται με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της Αργεντινής και όσα απίθανα συνέβησαν στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή με την αστυνομία να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να διακόπτει το ματς.

Στην Κροατία Μαρτίνεθ και Μπουέντια, κυρώσεις και για τους τέσσερις Αργεντινούς

Ο Αργεντινοί παίκτες της Αστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνεθ και Eμί Μπουέντια είναι ήδη στο δρόμο προς τη Μαδρίτη, από όπου θα ταξιδέψουν στην Κροατία για να περάσουν 10ήμερη καραντίνα, ενώ οι παίκτες της Τότεναμ Λο Σέλσο και Ρομέρο κινδυνεύουν με κυρώσεις.

Πρόκειται για τους τέσσερις παίκτες που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης, που ξεκίνησε μετά την απότομη διακοπή στο 5’, της συνάντησης Βραζιλίας-Αργεντινής, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Οι δύο πρώτοι αφέθηκαν το πρωί από τον Λιονέλ Σκαλόνι και ταξιδεύουν στη Μαδρίτη, από όπου στη συνέχεια θα μεταβούν στην Κροατία. Εκεί, τους περιμένει μια καραντίνα 10 ημερών για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αγγλία, όπως καθορίζεται από το βρετανικό πρωτόκολλο. Γιατί στην Κροατία;

Εάν ήταν απευθείας στην Αγγλία, η καραντίνα θα έπρεπε να είναι 14 ημέρες, προερχόμενη από την Αργεντινή, αντί για 10 και, επιπλέον, θα έπρεπε να την περάσουν σε ξενοδοχείο Covid-19. Στην Κροατία, στο Σπλιτ, οι παίκτες θα μπορούν να προπονούνται κανονικά.

Από την πλευρά τους, οι Λο Σέλσο και Ρομέρο (Τότεναμ) βρίσκονται ακόμα στο Μπουένος Άιρες με την Εθνική Αργεντινής, όπου έφτασαν τα ξημερώματα από το Σάο Πάολο.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν θα μείνουν για να παίξουν την Πέμπτη (Αργεντινή-Βολιβία στο Μπουένος Άιρες), αν και από την Αγγλία ανακοινώνουν ήδη την πρόθεση της Τότεναμ να επιβάλει κυρώσεις στους δύο ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι επίσης, όταν φύγουν από την Αργεντινή, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Η Τότεναμ θεωρεί ότι οι παίκτες έφυγαν χωρίς άδεια με την εθνική τους ομάδα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των βρετανικών αρχών, τις ίδιες που εμπόδισαν τους Βραζιλιάνους από την Premier League να ταξιδέψουν.

Η Αργεντινή πάντως είχε την έγκριση της Conmebol και της FIFA.

«Οι τέσσερις παίκτες από την Αγγλία ανέλαβαν τις συνέπειες. Το κάναμε για την αγάπη της φανέλας της Αργεντινής. Ήταν κρίμα αυτό που συνέβη, θα κερδίζαμε στη Βραζιλία. Όταν ο υπάλληλος μπήκε δεν καταλάβαμε τίποτα. Ήταν όλα για πολιτικούς λόγους. Ο κόσμος περίμενε ένα υπέροχο παιχνίδι, όχι αυτό που έγινε», είπε ο Μαρτίνεθ.