Στη FIFA ο φάκελος με την διακοπή του Βραζιλία – Αργεντινή

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη λύπη της για την διακοπή του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή και γνωστοποίησε πως θα εξετάσει λεπτομερώς τις εκθέσεις και θα αποφασίσει για πιθανά μέτρα.

Στη FIFA ο φάκελος με την διακοπή του Βραζιλία – Αργεντινή

Στα γραφεία της FIFA έφτασαν οι εκθέσεις από την διακοπή του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή, στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάουλο για την 6η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ανακοίνωσή της εξέφρασε την λύπη της για τα όσα έγιναν την αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων και θα πλέον θα εξετάσει την υπόθεση, πριν ανακοινώσει την απόφασή της για την τύχη του αγώνα και τα μέτρα που θα πάρει.

Ως γνωστόν, στο έκτο λεπτό του παιχνιδιού οι υγειονομικές αλλά και οι αστυνομικές Αρχές της Βραζιλίας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να συλλάβουν τέσσερις παίκτες της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, που προέρχονταν από ταξίδι από την Αγγλία και παραβίασαν το υγειονομικό πρωτόκολλο της Βραζιλίας για την πανδημία του κορονοϊού. Ο λόγος για τους Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μπουενδία, Εμιλιάνο Μαρτίνες και Κριστιάν Ρομέρο, οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες της Premier League.

«Η ΦΙΦΑ εκφράζει την λύπη της για τις σκηνές που οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, τα οποία απέτρεψαν εκατομμύρια οπαδούς να απολαύσουν έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο από τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά έθνη στον κόσμο.

Οι επίσημες εκθέσεις της αναμέτρησης εστάλησαν στην ΦΙΦΑ. Θα αναλυθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα ληφθεί η απόφαση εν ευθέτω χρόνω», αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.