Σκαλόνι: «Το ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή θα έπρεπε να είναι μία γιορτή»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Βραζιλία και ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή του ματς.

Σκαλόνι: «Το ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή θα έπρεπε να είναι μία γιορτή»

Απογοητευμένος από τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Βραζιλία στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάουλο για την 6η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Λιονέλ Σκαλόνι.

Στο έκτο λεπτό της συνάντησης το ματς διακόπηκε, καθώς η αστυνομία εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να απομακρύνει τέσσερις παίκτες της «αλμπισελέστε», που προέρχονταν από ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο και που λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου έπρεπε να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Με τις εικόνες από το επεισόδιο να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής τόνισε πως οι διεθνείς του δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή του ματς, ενώ πρόσθεσε επίσης πως και οι αντίστοιχοι της Βραζιλίας επιθυμούσαν να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω γιατί επειδή το έθνος μας ξέρει τι συνέβη. Είναι κάτι που με θλίβει πολύ. Δεν ψάχνω να βρω κάποιον υπεύθυνο. Εάν συνέβη ή δεν συνέβη κάτι, δεν ήταν εκείνη η κατάλληλη στιγμή για τη διακοπή του αγώνα. Το ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή θα έπρεπε να είναι μία γιορτή για όλους, για να απολαύσουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Θα ήθελα να καταλάβουν οι Αργεντινοί ότι ως προπονητής, οφείλω να υπερασπιστώ τους παίκτες μου. Ουδέποτε μάς κοινοποιήθηκε πως δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι. Θέλαμε να πάρουμε μέρος στον αγώνα και το ίδιο ήθελαν και οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας», είπε σχετικά.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, ανέφερε:

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και τη Βραζιλία στο Σάο Πάουλο. Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας. Πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 20:00 στις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την CONMEBOL για τη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Μετά την έκθεση από τους αρμόδιους της CONMEBOL και τον διαιτητή, θα προωθήσουμε τις πληροφορίες στα αρμόδια τμήματα της FIFA. Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια που υποβαθμίζουν το ευ αγωνίζεσθαι μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης».