Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Με νίκη συνέχισαν Αργεντινή και Βραζιλία

Αποδεκατισμένη από την στάση των ομάδων της Premier League, οι οποίες δεν επέτρεψαν στους Βραζιλιάνους διεθνείς να ενισχύσουν την εθνική τους ομάδα και με έναν Νεϊμάρ, μακριά από τον καλό του εαυτό, η «σελεσάο» επικράτησε στην Χιλή με 1-0 και διατήρησε το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 για την ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Με νίκη συνέχισαν Αργεντινή και Βραζιλία

Η Βραζιλία πέρασε νικηφόρα από το Σαντιάγκο και έκανε το «7 στα 7», στον πρώτο της αγώνα μετά τον χαμένο (1-0) τελικό του Κόπα Αμέρικα από την Αργεντινή, την οποία περιμένει την Κυριακή στο Σάο Πάουλο στο «ντέρμπι των ντέρμπι».

Με μέχρι στιγμής απολογισμό 17 γκολ υπέρ και μόλις δύο κατά, οι Βραζιλιάνοι κατέγραψαν την καλύτερη παρουσία στην Ιστορία των προκριματικών Μουντιάλ στην Νότια Αμερική, καθώς ξεπέρασαν το ρεκόρ της θρυλικής ομάδας του Πελέ, που πριν την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 1970, είχε σημειώσει έξι διαδοχικές νίκες στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο Τίτε δεν είχε στην διάθεση του εννέα διεθνείς, οι οποίοι αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα και μεταξύ αυτών, τον Τιάγκο Σίλβα και τον Αλισον. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η άρνηση των ομάδων της Premier League να επιτρέψουν στους παίκτες τους να ενισχύσουν την Βραζιλία, σχετίζεται με την καραντίνα που ισχύει για όποιον εισέρχεται στην Αγγλία, λόγω του κορονοϊού.

Με τον Βινίζιους Τζούνιορ στην αριστερή πτέρυγα, τον Πακετά στα δεξιά και τον Νεϊμάρ στον άξονα, η Βραζιλία δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά με διπλή απόκρουση στο 30ο λεπτό, ο Βέβερτον κράτησε το «μηδέν» σε σουτ του Βιδάλ και κεφαλιά του Βάργκας. Στην επανάληψη και με τις αλλαγές του Τίτε, η Βραζιλία κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και τελικά να φθάσει στην νίκη, χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 64ο λεπτό ο Ριμπέϊρο.

Παράλληλα, με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της και η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, επικρατώντας άνετα με 3-1 στην Βενεζουέλα.

«Μέσι, μπορεί να είσαι Θεός, αλλά σήμερα στο Καράκας είμαστε άθεοι», ήταν το μήνυμα που έστειλαν στον «ψύλο» οι φίλαθλοι των γηπεδούχων μέσω ενός πανό που ανήρτησαν στις εξέδρες του γηπέδου, όπου βρέθηκαν περίπου 6.000 θεατές.

Η «αλμπισελέστε» πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς, με τα γκολ των Μαρτίνες (45`), Χοακίν Κορέα (71`) και Ανχελ Κορέα (74`), ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Γέφερσον Σολτέδο μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κατελόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γηπεδούχοι αγωνίσθηκαν με 10 παίκτες από το 32ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο αποβλήθηκε ο κεντρικός αμυντικός, Λουϊς Αντριάν Μαρτίνεθ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μέσι.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά από επτά αγώνες, έχουν ως εξής:

Βολιβία-Κολομβία 1-1

Ισημερινός-Παραγουάη 2-0

Βενεζουέλα-Αργεντινή 1-3

Χιλή-Βραζιλία 0-1

Περού-Ουρουγουάη 1-1

Βαθμολογία

Βραζιλία 21 βαθμοί
Αργεντινή 15
Ισημερινός 12
Ουρουγουάη 9
Κολομβία 9
Παραγουάη 7
Χιλή 6
Βολιβία 6
Περού 5
Βενεζουέλα 4

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 5η θα δώσει αγώνα μπαράζ με μία ομάδα από την ζώνη της Ωκεανίας.