Ελβετία-Ελλάδα 2-1: Είχε θέληση και... θέματα

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Ελβετία που είχε πρωταγωνιστή τον Τσούμπερ της ΑΕΚ.

Ελβετία-Ελλάδα 2-1: Είχε θέληση και... θέματα

Η εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Ελβετία σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές απουσίες, αλλά παρόλα αυτά προβλημάτισε με την εικόνα της κατά διαστήματα.

Ο Τζόν Φαν΄τ Σιπ έκανε δοκιμές με πεντάδα στην άμυνα και με 4-3-3 όταν προσπαθούσε να επιτεθεί. Με τον Κούτρη να παίζει αριστερά, έχοντας πιο πίσω τον Τσιμίκα. Στόπερ μπροστά από τον Βλαχοδήμο οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος, δεξιά ο Ανδρούτσος. Στο κέντρο Ζέκα, Μπουχαλάκης και πιο μπροστά ο Μπακασέτας, ενώ ο Βρουσάι ερχόταν πιο κοντά από δεξιά στον Παυλίδη.

Ο Μουράτ Γιακίν έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική δοκίμασε σχήμα με τρεις στόπερ και είχε έμβολα στα πλάγια τους Βίντμερ και Ροντρίγκες που έκαναν πολλή δουλειά. Συνεχώς άλλαζαν θέσεις οι χαφ, με τον Τσούμπερ να παίζει πιο μπροστά και κοντά στον Σεφέροβιτς. Πολύ πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Ελβετία την ώρα που η Εθνική προσπαθούσε να προσαρμοστεί και να βρει «χημεία» σε κάθε γραμμή. Ο Τσούμπερ με ωραία ενέργεια στο 7’ άνοιξε το σκορ.

Από το 25’ και μετά η Εθνική έκανε την πρώτη φάση της με τον Μπακασέτα και όλα άλλαξαν. Μπουχαλάκης και Μπακασέτας κυριάρχησαν στο κέντρο, με τον Παυλίδη να δικαιώνεται για την εξαιρετική δουλειά του και στο 34' κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1-1.

Στην επανάληψη πιο δυνατό ήταν το ξεκίνημα των Ελβετών που το αξιοποίησαν ξανά με ένα γρήγορο γκολ, αυτή τη φορά με τον Τσούμπερτ να είναι δημιουργός και ο Βάργκας εκτελεστής, με τη φάση να ξεκινάει από ένα λάθος του Μαυροπάνου. Η εικόνα ήταν ίδια και στη συνέχεια με την ελληνική ομάδα παρότι δεν είχε τον συντονιστή Μπουχαλάκη και τον Τσιμίκα ανέβασε ξανά ρυθμό.

ΕΛΒΕΤΙΑ (3-4-2-1): Κόμπελ 6 – Κέμπερτ 6,5 (46’ Βάργκας 7), Σερ 7, Τσέσινγκερ 6,5 – Βίντμερ 7 (46’ Γκαρσία 6,5), Ροντρίγκες 7 (46’ Λοντόμπα 7), Ζακάρια 7, Σο 7 (46’ Έμπισχερ 7)- Φρόιλερ 6,5, Τσούμπερ 8 (64΄: Φάσναχτ) – Σεφέροβιτς 6,5 ( 69’Τζεκίρι)

ΕΛΛΑΔΑ (4-4-2): Βλαχοδήμος 7 – Ανδρούτσος 7 (78΄Σάλιακας), Μαυροπάνος 6,5, Χατζηδιάκος 6,5 (Κ. Παπαδόπουλος), Τσιμίκας 7 (46’ Γιαννούλης 6,5) – Ζέκα 7, Μπουχαλάκης 7,5 (46’ Σιώπης 7) , Μπακασέτας 8 (65΄Μάνταλος), Κούτρης 6,5 - Βρουσάι 7, Παυλίδης 7,5 (70’ Δουβίκας).