Φαν΄τ Σιπ: «Να μείνουμε σε τροχιά πρόκρισης»

Για τα επόμενα παιχνίδια μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν'τ Σιπ. 

Φαν΄τ Σιπ: «Να μείνουμε σε τροχιά πρόκρισης»

Τη σημασία να παραμείνει η Εθνική μας ομάδα σε τροχιά πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επισήμανε ο Τζον Φαν'τ Σιπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τόνισε αρχικά: «Για την ώρα προετοιμάζουμε το παιχνίδι με την Ελβετία. Ύστερα θα σκεφτούμε το Κόσοβο. Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό. Αν δεν τα πάμε καλά με το Κόσοβο, τότε το επόμενο ματς με τη Σουηδία θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Έτσι είναι η διοργάνωση, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κάναμε καλό πρώτο παιχνίδι, αλλά χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς με τη Γεωργία. Πρέπει να παραμείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δε μπορούμε να πούμε ποιο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, αλλά κάθε παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό», υποστήριξε ο Ολλανδός τεχνικός.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός: «Αυτή είναι πάντα μια πολύ δύσκολη περίοδος. Νομίζω ότι η διαδικασία της επιλογής των παικτών είναι δύσκολη. Καθώς παίκτες πάνε σε νέες ομάδες, τα πρωταθλήματα ξεκινούν σε άλλες περιόδους και επίσης έχουμε κάποιους τραυματισμούς που μας στεναχωρούν.
Ωστόσο είμαστε σε συνηθισμένοι σε αυτό, πρέπει να ζούμε με αυτό. Είναι κρίμα που δε μπορούν κάποιοι παίκτες να είναι μαζί μας, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι θα πάρουν την ευκαιρία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε και πάλι πολύ καλό κλίμα και θα πάρουμε καλά αποτελέσματα στα επερχόμενα παιχνίδια».

Για το ποιο ματς από Κόσοβο ή Σουηδία θεωρεί πιο δύσκολο:

«Δεν σκεφτόμαστε ακόμα αυτά τα δύο παιχνίδια. Για την ώρα προετοιμάζουμε το παιχνίδι με την Ελβετία. Ύστερα θα σκεφτούμε το Κόσοβο. Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό. Αν δεν τα πάμε καλά με το Κόσοβο, τότε το επόμενο ματς με τη Σουηδία θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.
Έτσι είναι η διοργάνωση, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κάναμε καλό πρώτο παιχνίδι, αλλά χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς με τη Γεωργία. Πρέπει να παραμείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δε μπορούμε να πούμε ποιο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, αλλά κάθε παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό».

Για τους τραυματισμούς και την έλλειψη ρυθμού:

«Είναι ανησυχητικό επειδή κάποιους παίκτες δεν τους έχουμε δει να παίζουν στο επίπεδο που θα θέλαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Έτσι είναι όμως, οπότε εμείς πρέπει να τους προετοιμάσουμε. Ίσως όμως είναι και πιο φρέσκοι, ας το ελπίσουμε αυτό ώστε να προσεγγίσουμε καλά τα παιχνίδια.

Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Μας λείπουν παίκτες που έπαιξαν στα ματς του Ιουνίου όπως ο Πέλκας, ο Μασούρας κι ο Γαλανόπουλος που ήταν βασικοί. Τώρα πρέπει να τους αντικαταστήσουμε, αλλά έχουμε παίκτες με ποιότητα και πρέπει να βρούμε την κατάλληλη διάταξη ώστε να τους προετοιμάσουμε για τα παιχνίδια».

Για την επιστροφή του κόσμου:

«Είναι πάντα σημαντική η στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων. Παίζουμε εδώ και καιρό χωρίς φιλάθλους. Πριν τον κορονοϊό επίσης δεν είχαμε πολύ κόσμο γιατί δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης στο EURO. Ελπίζουμε να έχουμε τη στήριξη τους και πολλοί να έρθουν να δουν το ματς με τη Σουηδία».