Πετράκοφ αντί Σεβτσένκο στην εθνική Ουκρανίας

Ο Ολεξάνταρ Πετράκοφ διαδέχτηκε τον Αντρέι Σεβτσένκο στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας.

Πετράκοφ αντί Σεβτσένκο στην εθνική Ουκρανίας

Στον Ολεξάνταρ Πετράκοφ αποφάσισε τελικά η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουκρανίας να δώσει τα «ηνία» της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας. Μετά το Euro 2020 ο Αντρέι Σεβτσένκο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο του συγκροτήματος και οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας επέλεξαν τελικά τον πρώην προπονητής της ομάδας κάτω των 20 ετών της Ουκρανίας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής.

«Ο Πετράκοφ θα προετοιμάσει την εθνική ομάδα για τους επόμενους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 ως προπονητής», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την πρόσληψη του Ολεξάνταρ Πετράκοφ, δίχως όμως να αναφέρει και την χρονική διάρκεια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο 64χρονος νέος εκλέκτορας είχε καθίσει στον πάγκο όλων των «μικρών» ομάδων της εθνικής, ενώ μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών πριν από δύο χρόνια (2019), με τη νίκη (3-1) επί της Νοτίου Κορέας στον τελικό της διοργάνωσης στην Πολωνία.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πάω την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ», είπε ο Πετράκοφ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόσληψή του, ενώ το ντεμπούτο του στην εθνική ανδρών της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου με αντίπαλο το Καζακστάν, στο πλαίσιο του 4ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, πριν το μεγάλο ματς κόντρα στους πρωταθλητές Κόσμου Γάλλους στις 4 του ιδίου μηνός.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο πόστο υποψήφιος ήταν μεταξύ άλλων και ο Σεργκέι Ρεμπρόφ, ωστόσο ο τελευταίος επέλεξε τελικά να αποδεχτεί την πρόταση της
Αλ Αΐν.