Copa America: Η Χιλή κάλυψε το σήμα της Nike με τη σημαία της! (pics)

Η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη Χιλή και τη Nike είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί το σήμα της εταιρίας στη φανέλα της ομάδας με τη σημαία της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Copa America: Η Χιλή κάλυψε το σήμα της Nike με τη σημαία της! (pics)

Την απόφαση να καλύψει το σήμα της Nike στη φανέλα της με τη σημαία της χώρας, πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής στο ακροτελεύτιο ματς της ομάδας με αντίπαλο τη Βολιβία (νίκη με 1-0) για το Copa America.

Ο λόγος είναι η μονομερής καταγγελία που έκανε η γνωστή πολυεθνική εταιρεία της Βόρειας Αμερικής, της σύμβασης χορηγίας που είχε με τη ομοσπονδία της Χιλής (National Professional Football Association /ANFP).

Η εν λόγω συμφωνία απέφερε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ετήσια βάση, στην ομοσπονδία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Η συμφωνία είχε ισχύ ως το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, αλλά η Nike την «έσπασε» ισχυριζόμενη ότι η Χιλή δεν είχε φτάσει στον ελάχιστο αριθμό παιχνιδιών που συμφωνήθηκαν ανά σεζόν, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Mundo Deportivo.

Η ομοσπονδία της Χιλής από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν κατάφερε να φτάσει τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων λόγω των υποχρεωτικών αναβολών, ελέω της πανδημίας.