Σάουθγκεϊτ: «Αποτυχία αν δεν φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά του Euro»

Υψηλούς στόχους έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020.

Σάουθγκεϊτ: «Αποτυχία αν δεν φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά του Euro»

Για την προσπάθεια που θα καταβάλει η Αγγλία στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής των «λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

«Εάν δεν φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά θα είναι αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε επίσης πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ζήσουμε με τέτοιες προσδοκίες. Αν είμαστε έτοιμοι για τον τίτλο; Φτάσαμε δύο φορές μέχρι τα ημιτελικά (σ.σ. Παγκόσμιο Κύπελλο και Nations League), συνεπώς το επόμενο βήμα είναι να φτάσουμε ακόμη παραπέρα».

Παράλληλα, ο εκλέκτορας του συγκροτήματος αναφέρθηκε και στην κατάσταση των Χάρι Μαγκουάιρ και Τζόρνταν Χέντερσον, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

«Γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Μαγκουάιρ. Το ιατρικό μας επιτελείο βρίσκεται μαζί του στο Μάντσεστερ. Τόσο ο Μαγκουάιρ όσο και ο Χέντερσον έχουν λίγη δουλειά ακόμα να κάνουν προκειμένου να είναι έτοιμοι για μας, αλλά οι πιθανότητες είναι να αγωνιστούν κανονικά για μας και θα είναι πολύ θετικό για την ομάδα να τους έχουμε μαζί μας γιατί είναι παράλληλα και οι δυο εξαιρετικοί χαρακτήρες.

Ο Χέντερσον με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά επιδρά στους άλλους, ειδικά στους νεότερους. Το ότι μπορούμε να επιλέξουμε 26 ποδοσφαιριστές και έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε και αυτούς τους δύο στη λίστα ενισχύει ακόμα περισσότερο το δυναμικό μας».

Τέλος, σημειώνεται πως η Αγγλία μετέχει στον τέταρτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα αντιμετωπίσει την Κροατία, την Σκωτία και την Τσεχία. Η πρεμιέρα των «λιονταριών» είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου με το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.