Εθνική: Χωρίς πλάνο δεν πας Κατάρ

Το περιβόητο «πλάνο Κατάρ» του Φαν’τ Σιπ έμεινε στα... χαρτιά και στα λόγια.

Εθνική: Χωρίς πλάνο δεν πας Κατάρ

Η Ελλάδα, που στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2022 πήρε από το... πουθενά έναν βαθμό κόντρα στην Ισπανία (1-1), λίγο έλειψε και χθες βράδυ στην Τούμπα να πάρει και μια νίκη που δεν άξιζε κόντρα στη Γεωργία, με το απίθανο αυτογκόλ της ομάδας του Σανιόλ σε ένα κομβικό χρονικά σημείο, ωστόσο δεν γίνεται σε κάθε αγώνα να είναι του... Αγίου Κακαμπάτζε.

Η «γαλανόλευκη» στο πιο κρίσιμο ματς της προκριματικής φάσης εμφανίστηκε χωρίς πλάνο και όραμα, απέναντι σε μια ομάδα, τη Γεωργία, που όταν κατάλαβε πως μπορεί να κερδίσει βγήκε μπροστά, με τον δικό της τρόπο, έκανε φάσεις και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να κερδίσει. Κι αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή είναι η Γεωργία.

Γιατί; Γιατί απλά η Γεωργία είχε πλάνο, ενώ η Εθνική του Φαν’τ Σιπ... έμεινε στο περιβόητο… πλάνο Κατάρ. Μια ομάδα χωρίς φαντασία στην επίθεση, που τα περίμενε όλα από τους Φορτούνη, Γιαννούλη (στο ξεκίνημα), ενώ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός φάνηκε να μην έχει σχέδιο, ειδικά στην επανάληψη, όσο έμενε αυτό το 0-0, αφού δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα, ούτε με τις αλλαγές του.

Για την άμυνα; Το αναφέραμε και παραμονές του αγώνα. Στα 16 ματς με τον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο η Ελλάδα έχει δεχτεί γκολ στα δέκα από αυτά και για να έχει τύχη κόντρα στη Γεωργία, θα πρέπει να κρατήσει το μηδέν, κάτι που δεν έκανε και τώρα ο όμιλος έγινε ξανά... βουνό.