Euro 2020: Διατηρούνται οι πέντε αλλαγές από την UEFA, με θεατές το Εuro

Την απόφαση να διατηρηθεί ο νέος κανονισμός των πέντε αλλαγών για κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια του 90λέπτου πήρε η UEFA, ενόψει του Euro που θα γίνει με θεατές το προσεχές καλοκαίρι.

Euro 2020: Διατηρούνται οι πέντε αλλαγές από την UEFA, με θεατές το  Εuro

Τον κανονισμό που επιτρέπει στις ομάδες να πραγματοποιούν πέντε αλλαγές αντί για τρεις μέσα σε ένα 90λεπτο όπως ίσχυε προ κορονοϊού, αποφάσισε να διατηρήσει η UEFA και στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2021.

Αυτή ήταν η απόφαση που πήρε την Τετάρτη (31/3) η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και στο final four του Nations League, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 ως τις 10 Ιουνίου του 2021.

Όπως τονίστηκε από την UEFA σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κανονισμός των πέντε αλλαγών θα πρέπει να διατηρηθεί γιατί έχει επηρεαστεί το καλεντάρι των εθνικών και διεθνών διοργανώσεων από την πανδημία».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για τις έδρες διεξαγωγής των αγώνων, με την UEFA να επιμένει στο αρχικό πλάνο των 12 διαφορετικών πόλεων αναμένοντας τους φακέλους τους.

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν, εξάλλου, τόνισε ότι το Euro θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουλίου.