Λουίς Ενρίκε: «Ήταν στα όρια του... εμφράγματος!»

Ο Λουίς Ενρίκε μίλησε για τις δυσκολίες του αγώνα με τη Γεωργία, τη σημασία της παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες και τη μέτρια φόρμα της Ισπανίας.

Λουίς Ενρίκε: «Ήταν στα όρια του... εμφράγματος!»

Πολύ κοντά στη δεύτερη βαθμολογική της απώλεια μετά το ισόπαλο 1-1 με την Εθνική Ελλάδας βρέθηκε η Ισπανία, ωστόσο -έστω και στις καθυστερήσεις- κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Τιφλίδα απέναντι στη σκληροτράχηλη Γεωργία.

Γεωργία - Ισπανία 1-2 : Έριξε το «οχυρό» με Όλμο στο 90+2' (highlights)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» Λουίς Ενρίκε αποκάλυψε ότι αγχώθηκε ιδιαίτερα μέχρι να έρθει η νίκη, τόνισε ότι έπαιξε σίγουρα ρόλο η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η ισπανική ομάδα δεν έχει τη λάμψη του παρελθόντος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αστουριανού τεχνικού της εθνικής Ισπανίας:

«Στο όριο του εμφράγματος. Δεν παίξαμε πολύ καλά και μάς κόστισε. Χάσαμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε χτίσει. Ένα αμυντικό λάθος οδήγησε στο πρώτο γκολ. Γνωρίζαμε ότι στο δεύτερο μέρος θα ήταν πιο δύσκολο. Θα είναι το ίδιο έργο και με το Κόσοβο.

Δεν λάμπουμε όπως συνήθως. Φαίνεται. Κάναμε επτά αλλαγές. Η παρουσία κόσμου έπαιξε το ρόλο της. Με εξέπληξε η Γεωργία. Είναι τρεις βαθμοί και μου είναι το ίδιο αν τους αξίζαμε ή όχι. Δεν πρέπει να χαλαρώσει κανείς κόντρα στο Κόσοβο.

Δεν υπάρχουν μικροί αντίπαλοι, ειδικά όταν κλείνονται στην άμυνα. Σήμερα η μπάλα αναπηδούσε... είδαμε το γήπεδο, αν δεν έχεις εμπνεύσεις θα υποφέρεις. Ξέρω πως ό,τι και να γίνει με τον Ράμος, πάντα θα δημιουργείται ζήτημα από τον Τύπο».