ΑΕΚ: Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο φίλος του ο Ζλάταν και η Ελλάδα

Τι λέει ο Σουηδός επιθετικός της ΑΕΚ Μουαμέρ Τάνκοβιτς για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τη συνύπαρξή τους στην Εθνική Σουηδίας και το γεγονός ότι θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδος.

ΑΕΚ: Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο φίλος του ο Ζλάταν και η Ελλάδα

Η επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Εθνική Σουηδίας αποτέλεσε μια ευχάριστη είδηση για το ποδόσφαιρο της χώρας, όχι όμως και για την Ελλάδα, η οποία θα βρει στο δρόμο της τον επιθετικό της Μίλαν.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έχει συνυπάρξει στην Εθνική Σουηδίας με τον 40χρονο πλέον Ζλάταν, όταν έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Μαρτίου του 2014 σε ηλικία 19 ετών και 11 ημερών και μίλησε στη NOVA για την επιστροφή του μεγάλου αρχηγού και τη σχέση που έχουν οι δυο τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επιθετικός της ΑΕΚ:

Για την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: «Ένα πολύ καλό νέο για το Σουηδικό ποδόσφαιρο η επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ακόμα και στην ηλικία που βρίσκεται αποδεικνύει ότι παίζει σαν ένας νεαρός παίκτης. Διψάει για να προσφέρει. Μίλησα για λίγο μαζί του και είναι έτοιμος, έχει μεγάλη διάθεση να προσφέρει».

Για το πως είναι να είσαι συμπαίκτης του Ιμπραϊμοβιτς: «Στην αρχή είχα λίγο άγχος. Ήμουν νέος σε ηλικία όταν έπαιξα μαζί του για πρώτη φορά. Την ίδια στιγμή όμως σε ενθαρρύνει για να γίνεις καλύτερος παίκτης, να πάρεις πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω απ' αυτό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να μάθεις απ' αυτόν αναμφισβήτητα».

Για το πως θα τον χαρακτήριζε εκτός γηπέδου: «Θα ακούσετε διάφορες ιστορίες για την προσωπικότητά του. Από τη δική μου πλευρά πρόκειται για έναν εξαιρετικό τύπο. Έχουμε πάει για φαγητό και για καφέ αρκετές φορές. Για μένα είναι σαν ένας κανονικός άνθρωπος εκτός γηπέδου. Μέσα στο γήπεδο είναι ένας νικητής. Έχει πνεύμα νικητή. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να σας το εξηγήσω ιδιαίτερα, το γνωρίζει όλος ο κόσμος αυτό. Εκτός γηπέδου είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Ήρεμος, χαλαρός...».

Για το ότι δεν είναι καλό νέο για την Ελλάδα η επιστροφή του Ζλάταν στην Εθνική Σουηδίας: «Ναι, αυτό είναι αλήθεια... Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αγώνες. Ας ελπίσουμε ότι όταν θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες να βρίσκομαι και εγώ στην αποστολή της Σουηδίας και να παίξω εναντίον της Ελλάδας. Θα είναι διασκεδαστικό».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας