Λουίς Ενρίκε: «Δεν περίμενα να φέρουμε ισοπαλία με την Ελλάδα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε αναφέρθηκε στο 1-1 που έφερε η ομάδα του με την Ελλάδα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Λουίς Ενρίκε: «Δεν περίμενα να φέρουμε ισοπαλία με την Ελλάδα»

Στην Ισπανία προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και η Εθνική ομάδα της χώρας τους αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ελλάδα σε ένα ματς που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μόλις μία τελική, αυτή του πέναλτι του Μπακασέτα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λουίς Ενρίκε στις δηλώσεις του προσπαθούσε να δώσει μία εξήγηση:

«Απογοήτευση; Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να φέρουμε ισοπαλία. Δεν το αξίζαμε βάσει της εικόνας μας. Έπρεπε να κερδίσουμε. Το πιο δίκαιο σκορ ήταν μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Για εμένα δεν επικρατεί απογοήτευση», είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε:

«Όλα όσα ζήτησα από τους παίκτες μου τα έκαναν σε υψηλό επίπεδο. Έπρεπε όμως να σκοράρουμε περισσότερες φορές απέναντι σε μία ομάδα που είχε καλή φυσική κατάσταση. Στόχος μας είναι να το διορθώσουμε στη συνέχεια».

Καταλήγοντας τόνισε: «Όταν χάναμε την μπάλα, πιέζαμε αμέσως και την ξαναπαίρναμε στην κατοχή μας. Η Ελλάδα ήρθε εδώ για να παίξει κλειστά. Δεν έφτασε ποτέ στην περιοχή μας. Το γκολ ήρθε από δικό μας λάθος. Κι επειδή με ρωτάτε για τη φάση του πέναλτι, θα ήθελα πραγματικά να ξέρω τους λόγους που δόθηκε η παράβαση, αλλά έχω μία αρχή: Δεν πρέπει να κατηγορούμε κανέναν και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις».