Γκούμας: «Στόχοι της Εθνικής Ελπίδων το πάντρεμα νέων - παλιών και η πρόκριση στα τελικά του Euro»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Γιάννης Γκούμας, παραχώρησε δηλώσεις στο σάιτ της ΕΠΟ, αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 2021-23.

Γκούμας: «Στόχοι της Εθνικής Ελπίδων το πάντρεμα νέων - παλιών και η πρόκριση στα τελικά του Euro»

Ένα καινούργιο ρόστερ, με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές να πλαισιώνουν τους παλαιότερους, καλείται να διαχειριστεί ο Γιάννης Γκούμας, με στόχο η Εθνική Ελπίδων να πετύχει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο 45χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός ηγείται και της νέας προσπάθειας της Εθνικής Κ21 για μια διάκριση στον μαραθώνιο του Euro Κ21 2021-23, αρχής γενομένης από τον αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το παιχνίδι θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (25/3) και είναι στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης.

Ο Θεσσαλός προπονητής μίλησε στο σάιτ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (epo.gr) για τη νέα Ελπίδων και την προσπάθεια που αρχίζει μεθαύριο από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Το πάντρεμα νέων με παλιότερους είναι οπωσδήποτε το βασικό στοίχημα για την Εθνική. Έχουν έρθει παιδιά με πολύ ταλέντο, ενώ και όσοι έμειναν από την προηγούμενη φουρνιά έχουν πλέον τις εμπειρίες πώς λειτουργεί και τι επιδιώκει η Εθνική Ελπίδων», είπε αρχικά ο Γκούμας και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν είναι εύκολο να πετύχουμε τη συνοχή που θέλουμε και σαφέστατα δεν μπορεί αυτό να γίνει από την πρώτη μέρα, την πρώτη συγκέντρωση. Χρειάζεται χρόνος και τα αποτελέσματα θα φαίνονται όσο περνά ο καιρός, όσο προπονούμαστε και δίνουμε παιχνίδια, ώστε να λειτουργήσουμε σιγά σιγά ως ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε δυνατότητες να τα πάμε καλά».

Αμέσως μετά ο Γκούμας οριοθέτησε και τους στόχους τεχνικού επιτελείου και ομάδας: «Ωστόσο, ακόμη κι αν η απόκτηση της συνοχής έχει τον δρόμο της, τα παιχνίδια στην έδρα της με αντιπάλους στα μέτρα της πρέπει να τα κερδίζει μια καλή ομάδα που κοιτάζει ψηλά. Κι εμείς έχουμε ξεκάθαρο στόχο, αφού θέλουμε η διαδρομή μας στον όμιλο να καταλήξει στην κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, με σκοπό βέβαια την πρόκρισή μας στην τελική φάση. Η Κ21 φυσικά προετοιμάζει παίκτες για την Εθνική Ανδρών, όμως έχει και η ίδια τη δική της οντότητα ως ομάδα και θέλει να σημειώνει νίκες και επιτυχίες. Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα και θα επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Στα αγωνιστικά οι Μπότος και Γ. Χριστόπουλος ένιωσαν κάποιες ενοχλήσεις στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (23/3) και αποχώρησαν από το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η κατάσταση των δύο διεθνών θα εκτιμηθεί αύριο (24/3), παραμονή της συνάντησης με την ομάδα της Μεγαλονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει στον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης με αντιπάλους, πέραν της Κύπρου, τις Πορτογαλία, Ισλανδία, Λευκορωσία και το Λιχτενστάιν.