Κίνηση από τους Νορβηγούς διεθνείς για τους μετανάστες εργαζόμενους στο Κατάρ

Οι παίκτες της εθνικής Νορβηγίας προτίθενται στον αγώνα με το Γιβραλτάρ να προχωρήσουν σε μία συμβολική κίνηση, για να καταγγείλουν τις συνθήκες των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ

Κίνηση από τους Νορβηγούς διεθνείς για τους μετανάστες εργαζόμενους στο Κατάρ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Μάρτιν Όντεγκααρντ και οι υπόλοιποι Νορβηγοί διεθνείς, προτίθενται να προχωρήσουν σε μία συμβολική κίνηση, για να καταγγείλουν τις συνθήκες των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη (23/03), την παραμονή του πρώτου αγώνα τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στο πλαίσιο μιας ολοένα και πιο έντονης συζήτησης για τις συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Εμιράτο που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στα τέλη του 2022, οι Σκανδιναβοί θα συναντήσουν το Γιβραλτάρ την Τετάρτη (23/03) στη Μαρμπέγια (Νότια Ισπανία), με τους Νορβηγούς διεθνείς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για όσα συμβαίνουν στο Κατάρ.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μίας πολύ συγκεκριμένης κίνησης» τόνισε ο προπονητής της σκανδιναβικής ομάδας, Στάαλε Σολμπάκεν στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα, όσον αφορά αυτό που ετοιμάζουν οι διεθνείς του.

«Είναι θέμα πίεσης προς την FIFA, προκειμένου να είναι ακόμη πιο άμεση κι ακόμη πιο αυστηρή έναντι των αρχών του Κατάρ και να έχουν αυστηρότερες απαιτήσεις από αυτούς», πρόσθεσε ο προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας.

Από την πλευρά του ο Όντεγκααρντ, που έγινε πρόσφατα αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, τόνισε πως «...έχω την εντύπωση, ότι πάρα πολλοί παίκτες ενδιαφέρονται για αυτό, ενδιαφέρονται για αυτό και θέλουν να κάνουν κάτι για να προσπαθήσουν να συνεισφέρουν με καλό τρόπο».

Αρκετοί νορβηγικοί σύλλογοι μίλησαν υπέρ του μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», που υποστήριξε ότι περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι πέθαναν στο Κατάρ από το 2010, όταν κι ανέλαβε τη διοργάνωση των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα, όλοι όσοι εμπλέκονται με το νορβηγικό ποδόσφαιρο, προτίθενται να εξετάσουν το θέμα σε ένα συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (22/03) στην εφημερίδα «Verdens Gang» (VG), το 55% των Νορβηγών πιστεύουν ότι η χώρα τους πρέπει να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ενώ μόλις το 20% διαφωνεί.

Η Νορβηγία, που δεν έχει συμμετάσχει σε τελικά μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης μετά το Euro-2000, συμμετέχει στον 7ο όμιλο μαζί με την Ολλανδία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, τη Λετονία και το Γιβραλτάρ.