Tσεφέριν: «Με φιλάθλους το Euro, θα αποκλειστεί όποια πόλη δεν το υποστηρίζει»

Υπό την παρουσία θεατών στις κερκίδες θα διεξαχθεί το καλοκαίρι η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σύμφωνα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Tσεφέριν: «Με φιλάθλους το Euro, θα αποκλειστεί όποια πόλη δεν το υποστηρίζει»

Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν, για την παρουσία θεατών στις αναμετρήσεις της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι.

Ο ισχυρός άντρας της UEFA υπογράμμισε ότι οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με φιλάθλους στις κερκίδες στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια.

«Κάθε πόλη θα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στα αντίστοιχα ματς. Η προθεσμία για την τελική απόφαση είναι η 20ή Απριλίου. Το ιδανικό σενάριο είναι να διεξαχθεί το τουρνουά σε 12 πόλεις, με βάση το αρχικό πλάνο.

Αν δεν είναι όμως δυνατό - αν μία ή δύο πόλεις δεν ανταποκριθούν στις συνθήκες - τότε θα διεξαχθεί σε 10 ή 11 χώρες αντίστοιχα. Έχουμε πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το να γίνουν ματς σε άδεια γήπεδα είναι εκτός», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου, ενώ οι 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μόναχο, Λονδίνο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη.