Εθνική Ελπίδων: Οι 5 αντίπαλοι της Ελλάδας στον 4ο προκριματικό όμιλο του Euro 2023

Η Εθνική Ελπίδων έμαθε τους πέντε αντιπάλους της στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 2023, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/1).

Εθνική Ελπίδων: Οι 5 αντίπαλοι της Ελλάδας στον 4ο προκριματικό όμιλο του Euro 2023

Τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 του 2023 έμαθε σήμερα (28/1) η Εθνική Ελπίδων.

Η «γαλανόλευκη» λοιπόν, η οποία κληρώθηκε στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, θα πρέπει να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Πορτογαλίας, της Ισλανδίας, της Λευκορωσίας, της Κύπρου και του Λιχτενστάιν, αν θέλει να πετύχει τον στόχο της.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού. Ή έστω η κατάκτηση της δεύτερης θέσης προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής είτε στην τελική φάση υπό προϋποθέσεις είτε στα μπαράζ.

Οι αγώνες των προκριματικών ομίλων θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, ενώ για τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες μπαράζ. Η Γεωργία και η Ρουμανία θα φιλοξενήσουν την τελική φάση της διοργάνωσης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2023.

Στο Euro Κ21 του 2023 θα προκριθούν απευθείας οι νικητές των εννέα ομίλων, καθώς επίσης και η καλύτερη δεύτερη ομάδα των βαθμολογιών (στα γκρουπ με 6 ομάδες δεν λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα με τον τελευταίο της βαθμολογίας). Στα μπαράζ θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες οκτώ δεύτερες ομάδες των ομίλων, στο κυνήγι των τεσσάρων τελευταίων εισιτηρίων.

Οι όμιλοι της προκριματικής φάσης είναι οι παρακάτω:

Γκρουπ 1: Κροατία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία.
Γκρουπ 2: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Λετονία, Σαν Μαρίνο.
Γκρουπ 3: Ισπανία, Ρωσία, Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Λιθουανία, Μάλτα.
Γκρουπ 4: Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ισλανδία, Λευκορωσία, ΚΥΠΡΟΣ, Λιχτενστάιν.
Γκρουπ 5: Ολλανδία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ουαλία, Μολδαβία, Γιβραλτάρ.
Γκρουπ 6: Ιταλία, Σουηδία, Ιρλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Λουξεμβούργο.
Γκρουπ 7: Αγγλία, Τσεχία, Σλοβενία, Αλβανία, Κόσοβο, Ανδόρα.
Γκρουπ 8: Γαλλία, Σερβία, Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία, Νησιά Φερόε, Αρμενία.
Γκρουπ 9: Δανία, Βέλγιο, Τουρκία, Σκωτία, Καζακστάν.