Nations League Finals: Τα ζευγάρια των ημιτελικών!

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα ημιτελικά του Nations League Finals που θα διεξαχθούν στην Ιταλία. Δείτε τι σχολίασαν οι προπονητές των Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου και Γαλλίας.

Nations League Finals: Τα ζευγάρια των ημιτελικών!

Στα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/12), η κλήρωση για τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών του «Nations League Finals», που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Οκτωβρίου 2021, στα γήπεδα της Ιταλίας.

Έτσι λοιπόν στον πρώτο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2021 στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου, θα αναμετρηθούν η Ιταλία με την Ισπανία, ενώ μία μέρα αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου 2021), στο «Juventus Stadium» του Τορίνο, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν στις 10 Οκτωβρίου 2021, με την UEFA να ανακοινώνει αργότερα στην ημέρα, τις ώρες των δύο ημιτελικών και των τελικών.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των τεσσάρων φιναλίστ του «Nations League Finals», σχολίασαν την κλήρωση και κράτησαν άπαντες χαμηλούς τόνους…

Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ομοσπονδιακός Προπονητής Ιταλίας): «Όπως κι εμείς, έτσι και οι Ισπανοί έχουν πολλούς νέους παίκτες και εξακολουθούν να παρουσιάζουν μία πολύ ισχυρή ομάδα. Έχουν διαφορετικό στυλ τώρα, αλλά εξακολουθούν να είναι μία πολύ τεχνική ομάδα. Θα είναι ένα θεαματικό και πολύ ανοιχτό Final Four στο οποίο θα συμμετάσχουν πιθανότατα οι τέσσερις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Και στο τέλος θα... κερδίσουμε. Θα είναι μια ωραία πρόκληση το ματς εναντίον της Ισπανίας.

Εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαστε πλέον η πρώτη ή η δεύτερη χώρα στον κόσμο και θέλουμε να το πετύχουμε ξανά. Η Γαλλία και το Βέλγιο βρίσκονται πιο μπροστά: Η πρώτη έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, η δεύτερη βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης της FIFA. Η ευχή μου είναι να επιστρέψουν οι οπαδοί από τον Μάρτιο για τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τον Ιούνιο για το Euro, γιατί ο αθλητισμός χωρίς φιλάθλους δεν είναι το ίδιο πράγμα».

Λουίς Ενρίκε (Ομοσπονδιακός Προπονητής Ισπανίας): «Η Ιταλία μπορεί να μοιάζει λίγο με εμάς, καθώς θέλει να ανακτήσει το επίπεδο των προηγούμενων ετών. Βρίσκονται σε μια περίοδο αλλαγής. Έχουμε χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο να τα μελετήσουμε και θα δούμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους».

Ρομπέρτο Μαρτίνες (Ομοσπονδιακός Προπονητής Βελγίου): «Δεν πρόκειται για... εκδίκηση για εμάς, δεν μου αρέσει αυτός ο όρος (σ.σ. σε ερώτηση για τον χαμένο ημιτελικό του μουντιάλ του 2018 απ’ τη Γαλλία). θα είναι μια αθλητική πρόκληση που είναι τόσο περίπλοκη, όσο και συναρπαστική για το Βέλγιο. Από εκείνον τον ημιτελικό, πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο».

Ντιντιέ Ντεσάμπ (Ομοσπονδιακός Προπονητής Γαλλίας): «Πάντα με χαροποιούν αυτές οι αναμετρήσεις με το Βέλγιο. Συναντιόμαστε πολύ συχνά, αλλά θα είναι ένα άλλο πλαίσιο, ένας άλλος στόχος. Και με σιγουριά από την πλευρά μας ότι θα συναντήσουμε μια πολύ, πολύ καλή ομάδα».