Νορβηγία: Στον πάγκο της εθνικής ομάδας ο Σόλμπακεν

Ο 52χρονος Στόλε Σόλμπακεν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας αντικαθιστώντας τον Λαρς Λάγκερμπεκ.

Νορβηγία: Στον πάγκο της εθνικής ομάδας ο Σόλμπακεν

Μία νέα εποχή «ξημέρωσε» στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας, αφού η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Μετά την αποτυχία της εθνικής να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021, η Ομοσπονδία ενεργοποίησε την σχετική οψιόν που είχε στην συνεργασία της με τον Λαρς Λάγκερμπεκ και διέκοψε το συμβόλαιο του Σουηδού εκλέκτορα που είχε ισχύ ως το 2022.

Παράλληλα, γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 52χρονο Στόλε Σόλμπακεν, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας ως το καλοκαίρι του 2024, με στόχο να επαναφέρει την εθνική ομάδα της χώρας στον δρόμο των επιτυχιών.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως οι Νορβηγοί δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους σε τελική φάση μιας διοργάνωσης μετά την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2000.

Όσον αφορά τον Σόλμπακεν που ανέλαβε πλέον το «τιμόνι» της εθνικής, κατά την διάρκεια της προπονητικής του καριέρας μεταξύ άλλων είχε καθίσει στο παρελθόν στον πάγκο τόσο της Κοπεγχάγης όσο και της Γουλβς και της Κολωνίας. Με την πρώτη μάλιστα είχε κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα στην Δανία, ενώ δύο φορές είχε αναδειχτεί προπονητής της χρονιάς στην Δανία.

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα για τον 52χρονο προπονητή στην τεχνική ηγεσία μιας εθνικής ομάδας. Και μάλιστα της ίδιας του της χώρας, στην οποία ως ποδοσφαιριστής είχε μετρήσει 9 γκολ σε 58 συμμετοχές του από το 1994 ως το 2000.