Ελλάδα-Σλοβενία 0-0: Πρέπει και να σκοράρει (Highlights)

Η Ελλάδα αν και κυριάρχησε δεν κατάφερε να νικήσει τη Σλοβενία με την οποία έμεινε στο 0-0 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Ελλάδα-Σλοβενία 0-0: Πρέπει και να σκοράρει (Highlights)

Μετά τη νίκη επί της Μολδαβίας η Ελλάδα ήθελε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Σλοβενία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε στο γήπεδο της Ριζούπολης να λυγίσει την αντίσταση των Σλοβένων, αφού έμεινε στο 0-0 και οι αντίπαλοι της πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με διάταξη 4-2-3-1 και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να αιφνιδιάσει τους Σλοβένους. Στα πρώτα 15-20 λεπτά η Ελλάδα ήταν αυτή που πίεσε και κυριάρχησε στο γήπεδο. Έβγαλε διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ. Σε εκείνο το διάστημα έδειχνε να έχει το μομέντουμ, αλλά το τέρμα δεν ήρθε. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έλεγξαν το ρυθμό και κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα και δεν απειλήθηκαν από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα απείλησε στο 30΄με τον Τσιμίκα να βγάζει τη σέντρα, τον Φορτούνη να κάνει την σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Όμπλακ πετάχτηκε στη γωνία του και έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ. Γενικά η εικόνα της Ελλάδας δεν ήταν κακή στο γήπεδο, ενώ είχε σε μεγάλα κέφια τον Φορτούνη. Ο μέσος του Ολυμπιακού και ο Μπακασέτας με τον Τσιμίκα ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κάπως έτσι το ημίχρονο έμεινε στο 0-0.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την Ελλάδα να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Φαν'τ Σιπ είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, πίεζαν και έψαχναν το γκολ. Βέβαια αυτό προσπαθούσαν να το κάνουν στηριζόμενοι κυρίως σε ατομικές ενέργειες που οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα κάποιων παικτών. Φορτούνης και Λημνιός έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα για να δημιουργήσουν καταστάσεις.

Η Ελλάδα να και είχε την υπεροχή δεν μπορούσε να κάνει τη μεγάλη φάση. Και σε αυτό το σημείο φαινόταν η απουσία ενός επιθετικού που θα γέμιζε την αντίπαλη περιοχή και θα τον αισθανόταν η αντίπαλη άμυνα. Στο 66' ο Μπακασέτας είχε ένα καλό σουτ, αλλά έβγαλε ο Όμπλακ.

Ο Φαν'τ Σιπ έβαλε στο παιχνίδι και τον Τζόλη προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και να ψάξει με μεγαλύτερη ένταση το γκολ. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 78' με τον Λημνιό να βρίσκει ωραία τον Φορτούνη, εκείνος γύρισε στον Κουρμπέλη, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 84' η Ελλάδα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Παυλίδη να κάνει το ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε και η Ελλάδα για δεύτερη φορά δεν κέρδισε τη Σλοβενία

Μικρογραφία

Ελλάδα-Σλοβενία 0-0

Γήπεδο: Ριζούπολης

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Σέρο Γκράντε (Ισπανία)

Σκόρερ:-

Κίτρινες: 6' Μπόχαρ, 21' Κούτριτς, 56' Τζαβέλλας, 81' Βέτριχ, 87' Λημνιός, 88' Μπάλκοβετς, 90' Κυριακόπουλος

Κόκκινη: 90' Χατζηδιάκος

Συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79' Μασούρας), Τσιμίκας (90' Κυριακόπουλος), Ζέκα (67' Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46' Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπάλκοβετς, Λόβριτς (90+2 Σκούμπιτς), Μπιγιόλ (77' Βέτριχ), Κούρτιτς, Μποχάρ (67' Βέρμπιτς), Ίλιτσιτς (90+2 Μπάιριτς), Βούκσιτς (77' Σπόραρ).