Ρουμανία - Νορβηγία 3-0 στα χαρτιά λόγω κορονοϊού

H Ρουμανία πήρε τον αγώνα με τη Νορβηγία για το Nations League στα χαρτιά με 3-0 λόγω κορονοϊού.

Ρουμανία - Νορβηγία 3-0 στα χαρτιά λόγω κορονοϊού

Η αποστολή της Νορβηγίας δεν ταξίδεψε στη Ρουμανία εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού που υπήρχαν στην ομάδα και ο αποψινός (15/11) αγώνας ακυρώθηκε.

Από κορονοϊό έχουν προσβληθεί αρκετοί παίκτες της εθνικής Νορβηγίας μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της UEFA, αν μία ομάδα δεν ταξιδέψει με δική της υπαιτιότητα, τότε χάνει τον αγώνα με 3-0.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει απέναντι στην Αυστρία την Τετάρτη (18/11) την ομάδα κάτω των 21 ετών.

Με την άκοπη αυτή νίκη, η Ρουμανία (7 βαθμοί) πλησίασε σε απόσταση δύο βαθμών τη Νορβηγία και την Αυστρία που έχουν 9 βαθμούς. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι ουραγός με 1 βαθμό.

Από την πλευρά της η Νορβηγία ζητά από την UEFA να γίνει κλήρωση για το αποτέλεσμα του αγώνα, θεωρώντας ότι δεν φέρουν ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Υπάρχει ειδικός κανονισμός στην UEFA που προβλέπει κλήρωση μεταξύ τριών σκορ, 1-0, 0-0 και 0-1 και αυτόν επικαλούνται οι Νορβηγοί.


Η UEFA θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και η απόφασή της αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα (16/11).