Ρουμανία - Νορβηγία: Αναβολή λόγω Ελαμπντελαουί

Η UEFA ανέβαλλε το Σάββατο (14/11) το ματς Ρουμανίας και Νορβηγίας για το Nations League, καθώς οι νορβηγικές αρχές απαγόρευσαν στην εθνική να ταξιδέψει στο Βουκουρέστι λόγω του θετικού στον κορονοϊό Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ρουμανία - Νορβηγία: Αναβολή λόγω Ελαμπντελαουί

Όπως ανακοίνωσε η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα του Nations League «ο αγώνας Ρουμανία - Νορβηγία δεν μπορεί να γίνει». Λίγες ώρες πριν το Σάββατο 14/11, ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας απαγόρευσε στην αποστολή της εθνικής ομάδας να πετάξει στο Βουκουρέστι για τον αγώνα της Κυριακής (15/11) λόγω του θετικού κρούσματος του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει επιβληθεί στη Νορβηγία, εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα σε ομάδα, πρέπει άπαντες να τεθούν σε καθεστώς καραντίνας. Η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει με πάνω από 27.000 κρούσματα και 294 θανάτους. Μάλιστα, αναμένεται και το ματς με την Αυστρία της τελευταίας αγωνιστικής να αναβληθεί.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία σενάρια για την διευθέτηση του θέματος. Το πρώτο είναι η UEFA να βρει ημερομηνίες για το ματς ή τα ματς. Το δεύτερο είναι να χάσει η Νορβηγία και τις αναμετρήσεις στα χαρτιά. Τέλος, το τρίτο είναι η Νορβηγία να αποβληθεί από τον όμιλό της και να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματά της.