Εθνική Ισλανδίας: Τέλος από τον πάγκο ο Χάμρεν

Ο Έρικ Χάμρεν αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής Ισλανδίας μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στα τελικά του Euro 2021.

Εθνική Ισλανδίας: Τέλος από τον πάγκο ο Χάμρεν

Η αποτυχία της Εθνικής Ισλανδίας να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2021 θα στοιχίσει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στον Έρικ Χάμρεν.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της βορειοευρωπαϊκής νησιωτικής χώρας διεκδικούσε την είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης την επόμενη χρονιά, ωστόσο η ήττα από την Ουγγαρία (1-2) την περασμένη Πέμπτη (12/11) έφερε τον αποκλεισμό. Ταυτόχρονα οδηγεί τον 63χρονο Σουηδό τεχνικό στην πόρτα της εξόδου.

Ο Χάμρεν ανέλαβε τη θέση του ομοσπονδιακού στην Ισλανδία τον Αύγουστο του 2018, αντικαθιστώντας τον επιτυχημένο Χέιμιρ Χάλγκριμσον, ο οποίος είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Euro του 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Όμως ο Σουηδός εκλέκτορας δεν κατάφερε να συνεχίσει τη θετική πορεία του προκατόχου του και θα αποτελέσει παρελθόν μετά το παιχνίδι των Ισλανδών με την Αγγλία την ερχόμενη Τετάρτη (18/11) για την τελευταία αγωνιστική του Β' ομίλου της League Α του Nations League. Πριν από αυτό μεσολαβεί το αυριανό (15/11) ματς με τη Δανία, αμφότερα εκτός έδρας.

Να σημειωθεί ότι η Ισλανδία παραμένει χωρίς βαθμό στο γκρουπ μετά από τέσσερις αγώνες και έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά στη League Β.

«Δεν προκριθήκαμε στο Euro. Η Ισλανδία ξεκινά τον Μάρτιο τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε αυτή την περίπτωση εκτιμώ πως το καλύτερο είναι να αναλάβουν άλλοι να καθοδηγήσουν την ομάδα σε εκείνους τους αγώνες», δήλωσε ο Χάμρεν, επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία.