Γιάννης Γκούμας: «Χτίσιμο νέας ομάδας»

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει την Τσεχία σήμερα (13/11, 19.00) και τη Σκωτία (17/11) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στα δύο τελευταία της παιχνίδια στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Ομοσπονδιακός ΤεχνικόςΓιάννης Γκούμας οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας για αυτούς τους αγώνες.

Γιάννης Γκούμας: «Χτίσιμο νέας ομάδας»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού για τους αγώνες με την Τσεχία και με τη Σκοτία στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

«Με τους δύο αυτούς αγώνες κλείνει ο κύκλος της προκριματικής φάσης. Όπως συνηθίζουμε να λέμε στο ποδόσφαιρο, στο τέλος θα κάνουμε "ταμείο".

Ωστόσο, μπορώ να σχολιάσω ότι στα παιχνίδια μετά την πολύμηνη διακοπή, η εικόνα μας δεν ήταν το ίδιο καλή με τους αγώνες πριν τη διακοπή με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόκριση.

Ήταν φανερό ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας επηρεάστηκαν από την αποχή, ενώ βέβαια έχει σημασία ότι και οι αντίπαλοι που αντιμετωπίσαμε είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, σε αντίθεση με εμάς, αφού τα παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα ήταν χωρίς αγώνες στα πόδια τους.

Ωστόσο, πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης τραυματισμοί και ασθένειες, οφείλουμε να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας και να δείξουμε στους δύο τελευταίους αγώνες το καλό μας πρόσωπο, εκείνο που παρουσιάσαμε πριν τον Μάρτιο».

Αναφορικά με το χτίσιμο της καινούριας Εθνικής Ελπίδων κι αν αυτό ξεκινάει από τους δύο τελευταίους αγώνες της προκριματικής φάσης, ο κ. Γκούμας ήταν σαφής:

«Είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια αυτά αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Πρώτα να δείξουμε ότι είμαστε η προ Μαρτίου καλή ομάδα και δεύτερον να ξεκινήσουμε το χτίσιμο της νέας Εθνικής Ελπίδων.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή μετέχουν στην αποστολή 13 παιδιά, δηλαδή η μισή ομάδα, τα οποία εν δυνάμει θα συνεχίσουν, αφού η ηλικία τους επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Συνεπώς ναι, και αυτό αποτελεί κίνητρο, αφενός για τα ίδια τα παιδιά ώστε να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική, αλλά και για εμάς, το τεχνικό τιμ, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας ώστε η επόμενη ομάδα να στελεχωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να διεκδικήσει διακρίσεις».