Κριστιάνο Ρονάλντο: Έτοιμος να γράψει ιστορία με την Πορτογαλία

Επτά γκολ απέχει πλέον από τον κορυφαίο σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, Αλί Νταεΐ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έτοιμος να γράψει ιστορία με την Πορτογαλία

O Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγύρισε την 100η νίκη του (σε 168 παιχνίδια) με την φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ξεκίνησε το παιχνίδι στον πάγκο, αλλά πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για να βοηθήσει στην ευρεία νίκη (7-0) επί της Ανδόρας, σκοράροντας το 102ο γκολ με την Πορτογαλία.

«Μπήκε και είχε τον απαραίτητο χρόνο. Πέρασε 19 μέρες χωρίς να παίζει, περιορισμένος και είναι αυτός που χρειάζεται περισσότερο να έχει ανταγωνιστικό ρυθμό. Ανήσυχος; Δεν ξέρω, αλλά φυσικά θέλει πάντα να σκοράρει», εξήγησε ο Φερνάντο Σάντος στο τέλος του αγώνα στο Estádio da Luz.

Ο 35χρονος Πορτογάλος επιθετικός της Γιουβέντους, είναι πλέον μόλις επτά γκολ από το ρεκόρ του Ιρανού Αλί Νταεΐ, ο οποίος έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στον κόσμο (109) με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Εν τω μεταξύ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το γκολ αυτό έφτασε συνολικά τα 746 στην καριέρα του, πιάνοντας στην σχετική κατάταξη τον Φέρεντς Πούσκας. «Συγχαρητήρια Κριστιάνο. Νικητής του πρώτου βραβείου "Πούσκας", ισοφάρισες το ρεκόρ του θρύλου: 746 γκολ», ανέφερε στο twitter της η Γιουβέντους.