Ελλάδα - Κύπρος 2-1: «Όλα τα λεφτά» το α' ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη»! (highlights)

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο η Εθνική Ελλάδας επικράτησε δίκαια της αντίστοιχης της Κύπρου με σκορ 2-1 στο φιλικό που διεξήχθη στο γήπεδο της Ριζούπολης το απόγευμα της Τετάρτης (11/11).

Ελλάδα - Κύπρος 2-1: «Όλα τα λεφτά» το α' ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη»! (highlights)

Τα φιλικά παιχνίδια προσφέρονται για πειραματισμούς και συμπεράσματα, έτσι η επιλογή του Τζον Φαν'τ Σιπ να κάνει πέντε μαζεμένες αλλαγές στο 46' για την Εθνική είναι αναμφίβολα δόκιμη.

Από την άλλη πλευρά, χάλασε παντελώς τη χημεία που είχε στο α' μέρος η «γαλανόλευκη», με αποτέλεσμα το άνετο και δικαιότατο 2-0 του πρώτου 45λέπτου να μετατραπεί στο αγχωτικό 2-1 του φινάλε, με εξάρσεις και αστάθεια στην αμυντική λειτουργία απέναντι στη -μετριότατη- Κύπρο...

Αυτό, πάντως, που κρατάμε από το ματς είναι αναμφίβολα η εμφάνιση του α' ημιχρόνου, εκεί όπου έλαμψαν οι Κώστας Φορτούνης, Κώστας Τσιμίκας και Χρήστος Τζόλης. Οι τρεις τους ήταν διαφορετική κλάση από όλους τους υπόλοιπους (ανεξαρτήτως ομάδας) και έκαναν τη διαφορά υπέρ της «γαλανόλευκης».

Καλή εμφάνιση, ωστόσο, και από τους νεοεισελθόντες Λημνιό, Πέλκα, Μπουχαλάκη, με τον τελευταίο να πιστώνεται και την εκπληκτική πάσα «πάρε-βάλε» στον Χατζηγιοβάνη στο 85', άσχετα αν ο παίκτης του ΠΑΟ σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ με τον (πολύ καλό) Δημητρίου...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας» Ριζούπολης

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2-1

Σκόρερ: 8' Τζόλης, 17' Γιακουμάκης - 58' Ηλία

Διαιτητής: Όσμερς (Γερμανία)

Κίτρινες κάρτες: 72' Μπουχαλάκης - 24' Ν. Ιωάννου, 74' Πίττας

Οι συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σιπ): Μπάρκας – Μαυρίας (68' Ρότα) Κουρμπέλης Μιχαηλίδης Τσιμίκας (46’ Λυκογιάννης) – Ζέκα (46’ Λαμπρόπουλος) Φορτούνης (46’ Μπουχαλάκης) Μπακασέτας (46’ Πέλκας) – Χατζηγιοβάνης Γιακουμάκης Τζόλης (46’ Λημνιός)

ΚΥΠΡΟΣ (Γιοάν Βαλέμ): Δημητρίου – Χαρ. Κυριακού Κατελάρης (46’ Καρώ) Σέλης (75’ Παπαφώτης) Ν. Ιωάννου (62' Θ. Ιωάννου) – Αρτυματάς Γκόγκιτς (46’ Κάστανος) Χαμ. Κυριάκου – Αντωνίου Πίττας Ηλία (85’ Τζιωνή)