Ολυμπιακός: Πού και πότε παίζουν οι διεθνείς του

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει για μία εβδομάδα 14 παίκτες που αγωνίζονται με τις εθνικές ομάδες τους σε Ευρώπη και Αφρική. Δείτε όλο το πρόγραμμα των διεθνών του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Πού και πότε παίζουν οι διεθνείς του

Η εβδομάδα των διεθνών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αρχίζει από σήμερα με 14 «ερυθρόλευκους» να δίνουν αναμετρήσεις στα γήπεδα της Ευρώπης και της Αφρικής για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά και για φιλικές αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός θα έχει διεθνείς στο Nations League, στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-21. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθειά τους και να περιμένει φυσικά να επιστρέψουν άπαντες υγιείς προκειμένου να μπουν στο πλάνο της προετοιμασίας για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όπως και ολόκληρο τον Δεκέμβριο. Τόσο για το Champions League, όσο και για την Superleague. Να μην έχουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, δηλαδή, αλλά και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τον κορονοϊό στα διάφορα ταξίδια που θα γίνουν.


Σήμερα (11/11) αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους οι Έλληνες διεθνείς της ανδρικής ομάδας, με το φιλικό παιχνίδι εναντίον της Κύπρου στην Ριζούπολη, με τον Γιώργο Μασούρα να έχει ενοχλήσεις και να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Μαζί του και οι Κώστας Φορτούνης, Ανδρέας Μπουχαλάκης θα δώσουν στη συνέχεια τα δύο ματς της Εθνικής για το Nations League, με την Μολδαβία εκτός έδρας στις 15 του μηνός και τρεις ημέρες αργότερα με την Σλοβενία στο γήπεδο της Τούμπας. Θα επιστρέψουν δηλαδή δύο μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Ακόμη τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έχουν σήμερα αγώνα με τις εθνικές των χωρών τους. Ο Ρούμπεν Σεμέδο με την Πορτογαλία στο φιλικό εναντίον της Ανδόρας. Για τον στόπερ του Ολυμπιακού που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, τα σπουδαία έρχονται λίγες μέρες αργότερα. Στις 14 Νοεμβρίου έχει τον εντός έδρας αγώνα με την Γαλλία και στις 17 του μηνός θα παίξει στην έδρα της Κροατίας.


Ο Μαντί Καμαρά για το Κόπα Άφρικα θα παίξει σήμερα στην πατρίδα του, την Γουινέα, εναντίον του Τσαντ, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 15 του μηνός στην έδρα του αντίπαλου. Ενώ ο Παπέ Σισέ έχει απόψε αγώνα με την Σενεγάλη εναντίον της Γουινέα Μπισάου, με τον αγώνα ρεβάνς να γίνει εκτός έδρας στις 15 του μηνός.


Αύριο (12/11) έχει αγώνα ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς η Σερβία υποδέχεται την Σκωτία στο πλαίσιο των play off του Nations League, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για τον όμιλο που μετέχει η Σερβία στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένοι για τις 15 του μηνός η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουγγαρία και στις 18 η μάχη με την Ρωσία στο Βελιγράδι.


Για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέσω των play off του Nations League παίζει και η Ισλανδία στην οποία συμμετέχει ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον. Μαζί με τον Ίνγκασον του ΠΑΟΚ έχουν να αντιμετωπίσουν αύριο εκτός έδρας την Ουγγαρία, ενώ για τον όμιλο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού θα είναι στην αποστολή της Εθνικής του για τους εκτός έδρας αγώνες με την Δανία στις 15 Νοεμβρίου και με την Αγγλία στις 18 του μηνός! Συνεχώς δηλαδή μέσα σε ένα αεροπλάνο και με στόχο να είναι τουλάχιστον βασικός σε κάποιο από αυτά τα τρία ματς.


Μεθαύριο, 13 του μηνός, δίνουν αγώνες οι μικροί Έλληνες διεθνείς, ο Ελ Αραμπί και ο Ντρέγκερ. Οι Κωνσταντίνος Τζολάκης, Μάριος Βρουσάι και Βασίλης Σουρλής θα αντιμετωπίσουν με την Εθνική Ελπίδων την Τσεχία στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης», ενώ και ο επόμενος αγώνας, με την Σκωτία, είναι προγραμματισμένος για τις 17 Νοεμβρίου στην παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού. Αμφότερες οι αναμετρήσεις για το τέλος της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-21.


Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει δύο αγώνες με το Μαρόκο. Στις 13 του μηνός εντός έδρας με την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και στις 17 του μηνός τη ρεβάνς, στο πλαίσιο των προκριματικών του Κόπα Άφρικα. Για την ίδια διοργάνωση, ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες, ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ έχει να δώσει με την Τυνησία τους αγώνες εναντίον της Τανζανίας, πρώτα εντός και εν συνεχεία εκτός έδρας.


Τέλος, ο Αχμέντ Χασάν μπαίνει στις 14 του μηνός στις υποχρεώσεις της Εθνικής Αιγύπτου για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αντίπαλο το Τόγκο. Πρώτο ματς στην Αίγυπτο. Και ο αγώνας στο Τόγκο στις 17 του μηνός, με τον στράικερ του Ολυμπιακού, όπως και τους άλλους Αφρικανούς συμπαίκτες του να κάνουν δύσκολα ταξίδια για να επιστρέψουν στη βάση τους και να προπονηθούν έστω δύο φορές στον Ρέντη πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ενόψει της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι, λίγες ημέρες αργότερα.