UEFA: «Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Euro, σκοπός να γίνουν αγώνες με κόσμο»

H UEFA με επιστολή της στις διοργανώτριες χώρες του Euro 2020 ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει το πρόγραμμα της τελικής φάσης της διοργάνωσης, ενώ ευελπιστεί ότι οι αγώνες θα μπορούν να γίνουν με την παρουσία φιλάθλων.

UEFA: «Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Euro, σκοπός να γίνουν αγώνες με κόσμο»

Επιστολή απέστειλε η UEFA προς τις ομοσπονδίες των χωρών που έχουν επιλεχθεί για να φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2020.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι ο σκοπός της είναι η διεξαγωγή της διοργάνωσης με κόσμο στις εξέδρες, χωρίς να υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα, αλλά με την τελική έκβαση να εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η κατάσταση θα περιορίσει τη συμμετοχή των θεατών στους αγώνες του Ιουνίου και του Ιουλίου ή ακόμη κι εάν θα επηρεάσει την οργάνωση.

Η UEFA εργάζεται επί του παρόντος για να διεξαχθούν αγώνες και στις 12 πόλεις υποδοχής και μπροστά σε θεατές. Δεν έχουμε σχέδια να αλλάξουμε τους χώρους αυτήν την στιγμή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, την οποία αποκάλυψε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας.

Πρόσφατα η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» σε σχετικό άρθρο της έγραψε ότι η UEFA εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διεξαγωγή του Euro 2020 σε μία μόνο χώρα, με φαβορί να αποτελεί η Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το με τον αρχικό σχεδιασμό της UEFA η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει αγώνες 24 ομάδων σε 12 πόλεις. Αυτές είναι οι Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη.