Ελλάδα - Κόσοβο 0-0: Και τώρα τρέχουμε(highlights)

Η Εθνική έχασε πέναλτι με τον Μπακασέτα και έμεινε στο 0-0 με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική του Nations League.

 

Ελλάδα - Κόσοβο 0-0: Και τώρα τρέχουμε(highlights)

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η Μολδαβία εκτός έδρας, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ όπως όλα δείχνουν η πρώτη θέση θα παιχθεί τρεις ημέρες αργότερα, στο παιχνίδι με τους Σλοβένους στην Ελλάδα.

Αγωνιστικά, η Εθνική πήρε τον έλεγχο από την αρχή και έλεγξε το ρυθμό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αν και ήρθε στην Αθήνα με αρκετές απουσίες επέλεξε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν «ταμπουρώθηκε». Οι διεθνείς είχαν διάθεση, αλλά το πρόβλημα ήταν στην τελική ενέργεια.

Οι προσπάθειες των παικτών του Φαν΄τ Σιπ έμεναν ημιτελείς λόγω βιασύνης κι ανεξήγητου άγχους, έλειπε η καλή τελική πάσα αλλά και η επιθετική βοήθεια του δεξιού μπακ, αφού ο Χατζηδιάκος είναι κεντρικός αμυντικός και σε αντίθεση με τον Γιαννούλη, δεν μπορούσε να απειλήσει με προωθήσεις.

Ο Λημνιός, όπως και στο παιχνίδι της Πρίστινα, αποτελούσε πονοκέφαλο για τους παίκτες του Σαλάντ με τη διάθεση, την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του οσάκις έβρισκε ανοιχτό γήπεδο, αλλά ο Παυλίδης ήταν «βαρύς» και ο Μπακασέτας σε κακό βράδυ δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του επιτελικού ρόλου του, μένοντας μακριά από πρωτοβουλίες.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, μάλιστα, σπατάλησε την κορυφαία στιγμή της «γαλανόλευκης» ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, όταν νικήθηκε από τον Μούριτς στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 20ό λεπτό και το οποίο είχε καταλογιστεί σε τράβηγμα του Σάλα στον Λημνιό.

Παρά το αγχωμένο παιχνίδι της πάντως η Εθνική είχε καλές στιγμές, όπως στο 16΄ με την κεφαλιά του Μάνταλου να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι, τον Λημνιό να νικιέται από τον Μούριτς στο 21΄, τον Παυλίδη να σουτάρει άστοχα στο 27΄ και να μην μπορεί στο 34΄ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά...

Κι ενώ θα περίμενε κανείς στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η Εθνική να αυξήσει την επιθετικότητά της, ήταν οι Κοσοβάροι που έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Βλαχοδήμο να σταματά με το πόδι τον Καστράτι στο 46΄ και τον Χατζηδιάκο να αποκρούει επί της γραμμής σουτ του Πατσαράντα στο 52΄, με τη φάση να έχει ξεκινήσει από γλίστρημα του Σβάρνα!

Από την ελληνική ομάδα έλειπε η ατομική προσπάθεια και ο παίκτης που θα έκανε την απρόβλεπτη ενέργεια για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Προϊόντος του χρόνου και με το δέλεαρ ενός αναπάντεχου βαθμού το Κόσοβο οπισθοχώρησε, άρχισε να αμύνεται μαζικά και κάπως έτσι έπρεπε το ρολόι να δείξει το 72ο λεπτό για να κάνει την πρώτη και μοναδική φάση της η ελληνική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φούντα να υποδέχεται την μπάλα, να γυρίζει και να σουτάρει άστοχα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόι Ράινσράιμπερ (Ισραήλ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης - Σάλα, Χασάνι

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85΄ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα (62΄ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73΄ Πέλκας), Μπακασέτας (73΄ Φορτούνης), Μάνταλος (62΄ Φούντας), Παυλίδης.

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Χαντερτζόναϊ, Αλίτι, Λοσάι (32΄ Ράσκαϊ), Σάλα, Καστράτι, Τσελίνα (63΄ Χασάνι), Βοϊοβόντα, Κολόλι (81΄ Ρασάνι), Πατσαράντα, Ντρέσεβιτς.

3ος Όμιλος

ΕΛΛΑΔΑ-Κόσοβο 0-0

Μολδαβία-Σλοβενία 0-4

Η βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)

Σλοβενία 10

ΕΛΛΑΔΑ 8

Κόσοβο 2

Μολδαβία 1