Νησιά Φερόε: Το ιστορικό «2 στα 2» με σκόρερ… ξυλουργό και τον Έρικσον χαμένο στη μετάφραση (Vids)

Οι δύο νίκες των Νήσων Φερόε στο Nations League, το γκολ του ξυλουργού Όλσεν στον αγώνα κόντρα στην Μάλτα και ο Σουηδός προπονητής Έρικσον που δεν ήξερε σε ποια γλώσσα να μιλήσει στους παίκτες του.

Νησιά Φερόε: Το ιστορικό «2 στα 2» με σκόρερ… ξυλουργό και  τον Έρικσον χαμένο στη μετάφραση (Vids)

Σε… πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στην εθνική ομάδα των Νήσων Φερόε, που μετρούν ήδη δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον πρώτο όμιλο της Λίγκα 4 του Nations League. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας με τους έξι πόντους απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στον όμιλο, έχοντας αφήσει πίσω του Λετονία, Μάλτα και Ανδόρα.

Είναι και το ότι είναι η δεύτερη φορά στην Ιστορία, που τα Νησιά Φερόε νίκησαν δύο επίσημους αγώνες στη σειρά (η τελευταία το 1997), ενώ νίκησαν εκτός έδρας για πρώτη φορά, από τις 7 Οκτωβρίου 2016 (0-2 στη Λετονία).

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, η συναρπαστική ανατροπή εναντίον της Μάλτας (3-2) και την Κυριακή 6 του μήνα, η εξαιρετική απόδραση από το «Estadi Nacional» στην Ανδόρα (0-1). Η νίκη (αυτή απέναντι στην Μάλτα), σημειώθηκε μετά από έναν χρόνο χωρίς «τρίποντο», αφού η τελευταία φορά που είχαν πανηγυρίσει τα Νησιά Φερόε ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, επίσης απέναντι στη Μάλτα.

Και οι τρεις σκόρερ ήταν Όλσεν, όχι τυχαίο αφού 1.674 (!) άτομα έχουν αυτό το επίθετο στο σύμπλεγμα του αρχιπελάγους. Στο 87' σκόραρε ο Αντρέας Όλσεν, στο 90' ο Μπράντουρ Όλσεν, ενώ το πρώτο του γκολ με την εθνική, σημείωσε ο Κλάεμιντ Όλσεν, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα των Νησιών Φερόε, με 195 γκολ. Όλα παίζοντας στην ομάδα Ρουνάβικ, της ομάδας της πόλης όπου γεννήθηκε και όπου παίζει ενώ εργάζεται παράλληλα ως ξυλουργός!

Τρεις ημέρες μετά, στην Ανδόρα σκόραρε ξανά σε ένα παιχνίδι, με τα Νησιά Φερόες να έχουν 65% κατοχή μπάλας και 539 ολοκληρωμένες πάσες.

Η πτήση της επιστροφής, πάντως, προσγειώθηκε στο Άαλμποργκ λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά τα μέλη της αποστολής, βρήκαν την ευκαιρία να γιορτάσουν, παίζοντας χαρτιά και πίνοντας μπύρες, μέχρι τις πέντε το πρωί!

Μαζί τους φυσικά και ο 60χρονος Σουηδός προπονητής τους, Χακάν Γκεόργκ Έρικσον, ο οποίος έχει κατακτήσει με την εθνική U21 της χώρας του το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2015. Ο Ερικσον συμφώνησε να καθίσει στον πάγκο των Φερόε, χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα της χώρας!

«Δεν είχα συναντήσει ποτέ τους παίκτες και δεν ήξερα ποια γλώσσα πρέπει να μιλήσω. Αλλά κατάφερα να επικοινωνήσω με τους παίκτες. Οι παίκτες αλλά και οι φίλαθλοι, είναι τόσο υπερήφανοι για τις νίκες, αφού συμβαίνουν τόσο λίγες φορές», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτα είναι τα στοιχεία από το σκηνικό που... προκάλεσαν οι δύο νίκες των Νησιών Φερόε μέσα σε τρεις ημέρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" σε σχετικό της δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ