Το παρθενικό γκολ του Σιόβα με την εθνική και το συμβόλαιο με τη Λεγανές

Ο Δημήτρης Σιόβας στο παιχνίδι της Ελλάδας με το Κόσοβο σκόραρε για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος. Τι γίνεται με το μέλλον του στη Λεγανές.

Το παρθενικό γκολ του Σιόβα με την εθνική και το συμβόλαιο με τη Λεγανές

Στο Κόσοβο η Ελλάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στο φετινό Nations League, αλλά αυτό το ματς θα το θυμάται για πάντα ο Δημήτρης Σιόβας. Ο 31χρονος στόπερ έκανε την 20ή συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος και κατάφερε να σημειώσει ένα πολύ σημαντικό γκολ.

Ο Σιόβας στο 51' υποδέχτηκε άψογα την μπάλα από το γέμισμα του Σταφυλίδη και με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 0-2 για την Ελλάδα. Με τρόπο που θύμισε σέντερ φορ ο υψηλόσωμος στόπερ σκόραρε, αλλά για όσους τον γνωρίζουν δεν είναι κάτι το περίεργο. Ο Σιόβας πιτσιρικάς έπαιζε «δεκάρι» και θεωρείται ένας από τους πιο μπαλαδόρους Έλληνες στόπερ.

Το γκολ στο Κόσοβο ήταν και το πρώτο που σημειώνει με τη φανέλα της εθνικής ομάδας ανδρών. Ο κεντρικός αμυντικός της Λεγανές έχει σημειώσει ακόμα δύο γκολ με το εθνόσημο στο στήθος. Το ένα ήταν με την Κ19 όταν είχε σκοράρει στο νικηφόρο 2-0 επί της Ιταλίας στις 3 Ιουνίου 2007 και το άλλο το είχε σημειώσει στις 4 Σεπτεμβρίου 2010 με την Ελπίδων στη νίκη με 2-1 επί των Σκοπίων.

Ο Δημήτρης Σιόβας έχει επιστρέψει στην εθνική ομάδα σε μία δύσκολη εποχή για εκείνη και έπειτα από απαίτηση των συμπαικτών του. Είναι ένα παιδί με πολλές συμπάθειες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έχει βοηθήσει πολύ στη βελτίωση του κλίματος. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός τον Ιανουάριο του 2017 παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Λεγανές και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς η ισπανική ομάδα πλήρωσε τη ρήτρα που ήταν πάνω από 3 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της.

Ο Σιόβας από το 2017 είναι βασικό στέλεχος της Λεγανές, η οποία ωστόσο την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Segunda Division. Το συμβόλαιο του με την ομάδα της Μαδρίτης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021 και ήδη στην Ισπανία υπάρχουν φήμες για το μέλλον του. Η Θέλτα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του.