Λογικό να είναι ανέτοιμη η Εθνική...

Ό,τι και να πει κάποιος για το ματς με τη Σλοβενία δεν έχει νόημα. Εκείνο που μένει είναι οι τελευταίες εντυπώσεις που άφησε η Εθνική του Φαν'τ Σιπ πριν από την διακοπή.

Λογικό να είναι ανέτοιμη η Εθνική...

To μόνο σίγουρο είναι ότι η εθνική ομάδα δεν μπορεί να κριθεί από αυτό το παιχνίδι. Και δεν μπορεί να κριθεί γιατί λογικό και επόμενο είναι στο πρώτο ματς εθνικών ομάδων έπειτα από πολλούς μήνες οι διεθνείς να είναι ανέτοιμοι. Και μην ξεχνάμε ότι για τους περισσότερους παίκτες του Φαν’τ Σιπ αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, ενώ ελάχιστοι έπαιξαν το δεύτερο ματς στην περίοδο!

Συνεπώς ό,τι και να πει κάποιος για το ματς με τη Σλοβενία δεν έχει νόημα. Εκείνο που μένει είναι οι τελευταίες εντυπώσεις που άφησε η Εθνική του Ολλανδού τεχνικού πριν από την διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων λόγω πανδημίας. Τότε που η «γαλανόλευκη» έδειξε με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι έμαθε να παίζει κανονικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα να παίζει επιθετικό παιχνίδι! Πράγμα που δεν γνωρίζαμε έως τώρα, αφού είχαμε μάθει περί άμυνας, άμυνας και άμυνας.

Όμως ο Φαν’τ Σιπ φτιάχνει μια ομάδα με υγεία, φρεσκάδα, νέα παιδιά με ενθουσιασμό ποιότητα και πολύ τρέξιμο. Πότε άλλωστε στο παρελθόν είχαμε δει την Εθνική να πρεσάρει σε όλους τους χώρους; Ακόμα και χθες, αν και ανέτοιμη, μετά το πρώτο τέταρτο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, έβγαλε αυτοματισμούς, γρήγορες επιθέσεις κι έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στόχος δεν είναι το Nations League, το οποίο θεωρώ μια διοργάνωση της πλάκας, αλλά η πρόκριση στο Κατάρ το 2022…

ΥΓ. 1: Η Εθνική δεν αξίζει να παίζει σε αυτή την κατηγορία με Σλοβενίες, Μολδαβίες, Κόσοβο και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι τουλάχιστον μια κατηγορία επάνω. Όμως πληρώνει τις γελοιότητες των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ με τους Ρανιέρηδες, τους κουμπάρους και άλλους παρατρεχάμενους…

ΥΓ. 2: Καλό θα ήταν να πάψει και η γκρίνια όλων για τις επιλογές του προπονητή. Άλλωστε στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει σε επιστήμη το «όποιος δεν αγωνίζεται είναι ο καλύτερος»!