Γερμανία-Ισπανία 1-1: O Γκάγια ισοφάρισε στο 96΄ το γκολ του Βέρνερ

Με τέρμα του Χοσέ Γκάγια στο φινάλε της αναμέτρησης, η Ισπανία πήρε τον βαθμό στη Στουτγκάρδη από τη Γερμανία με τελικό σκορ 1-1. 

Γερμανία-Ισπανία 1-1: O Γκάγια ισοφάρισε στο 96΄ το γκολ του Βέρνερ

Δραματικό ήταν το φινάλε του ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του Nations League, ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τη Στουτγκάρδη αφού με τέρμα του Χοσέ Γκάγια στο 96' πήραν τον πολύτιμο βαθμό (1-1). Για τα «Πάντσερ» είχε βρει δίχτυα στο 52' ο Τίμο Βέρνερ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Γερμανία ήταν πιο επιθετική, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Ντε Χέα τη σταμάτησε. Στο 11’ ήταν η κεφαλιά του Κέρερ, στο 14’ το πλασέ του Ντράξλερ και στο 18’ σε σουτ του Σανέ.

Από το σημείο και μετά, οι «φούριας ρόχας» ισορρόπησαν το παιχνίδι και με πίεση πάνω στην μπάλα κατάφεραν να θωρακίσουν καλύτερα τα μετόπισθεν. Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και με εξαίρεση ένα σουτ του Ροντρίγκο, το οποίο απέκρουσε ο Τραπ στο 45’, δεν υπήρξε άλλη σημαντική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Γερμανία άνοιξε το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Γκουντογκάν στον Γκόσενς, ο τελευταίος έστρωσε τη μπάλα στον Βέρνερ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 51’.

Στις καθυστερήσεις, ο Φάτι σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ του Ράμος στην ίδια φάση. Παρ’ όλα αυτά, οι Ισπανοί το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκαν, αφού με κοντινό πλασέ του Γκαγιά στο 96’, έφτασαν στην ισοφάριση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τραπ, Ρούντιγκερ, Σούλε, Κέρερ, Γκοσένς, Κρος, Τσαν, Γκουντογκάν (74’ Σρένταρ),Σανέ (59’ Γκίντερ) Ντράξλερ, Βέρνερ (92’ Κοχ ).
ΙΣΠΑΝΙ
A: Ντε Χέα, Καρβαχάλ Ράμος, Τόρρες, Γκάγια, Μπούσκετς (57’ Μερίνο), Ρουί (80’ Όσκαρ), Τιάγκο Ροντρίγκο, Φ. Τόρρες, Ροντρίγκο, Νάβας (46’ Φατί).