Τζον Φαν Σιπ: «Να μεγαλώσουμε ως ομάδα, όλοι οι παίκτες είναι στα πλάνα μου» (vid)

Ο προπονητής της Εθνικής, Τζον Φαν Σιπ στην συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα με τη Σλοβενία, μίλησε για τους στόχους του αλλά και για τους παίκτες που δεν κλήθηκαν

Τζον Φαν Σιπ: «Να μεγαλώσουμε ως ομάδα, όλοι οι παίκτες είναι στα πλάνα μου» (vid)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Ελλάδας με τη Σλοβενία στη Λουμπλιάνα (αύριο, 21.45) ρωτήθηκε για τις κλήσεις του και για ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν (σ. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος), λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει κανέναν αρκεί να ταιριάζει στο πλάνο της ομάδας.

Αναλυτικά τι είπε ο προπονητής της Εθνικής

Πως βλέπετε τον αυριανό αγώνα, πως προετοιμάζετε το ματς και ποια είναι για εσάς η σημασία του στο Nations League;

"Πρώτα απ΄όλα είναι ωραία να βρισκόμαστε στη Σλοβενία, από το αεροπλάνο φάνηκε πως είναι πανέμορφη χώρα με αρκετό πράσινο. Για όλες τις ομάδες ήταν μια δύσκολη περίοδο, έχουμε να παίξουμε από το Νοέμβριο. Είχαμε δέκα μήνες διακοπή, μετά από δέκα μήνες πρέπει να βάλουμε μπροστά τις μηχανές μας ξανά. Η ομάδα δεν είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί, όπως και η Σλοβενία, θέλουμε και άλλο χρόνο για να προετοιμαστούμε, να είμαστε έτοιμοι, θα μιλήσουμε το βράδυ, θα έχουμε ένα μίτινγκ ξανά αύριο.

Κοιτάμε και πίσω στα παιχνίδια που είχαμε πριν από δέκα μήνες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να κάνουμε την ελληνική ομάδα ένα ισχυρό γκρουπ ξανά. Στον όμιλο δεν υπάρχουν εύκολα ματς, θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τον τρόπο και το ποδόσφαιρο που μπορούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά και να είμαστε πειθαρχημένοι".

Ο Ίλισιτς έχει πει πως δεν θέλει να παίξει στην ομάδα του και την Εθνική Σλοβενίας εντελώς ξαφνικά, τι έχετε να πείτε για αυτό;

"Έδειξε στο Champions League πως έχει εξαιρετική ποιότητα, γκολ, ασίστ, εξαιρετικός παίκτης για να τον παρακολουθήσεις, με επικίνδυνο αριστερό πόδι. Είναι δύσκολο να κρίνεις τι συμβαίνει. Χαίρεσαι να βλέπεις παίκτες σαν και αυτόν στον αγωνιστικό χώρο, ελπίζω να επανέλθει το συντομότερο και του εύχομαι τα καλύτερα".

Θα μπορούσα να σας κάνω πολλές ερωτήσεις επειδή δεν έχει γίνει συνέντευξη Τύπου στην Ελλάδα και κυρίως αναφορικά με τις κλήσεις και τους παίκτες που επιλέξατε και αυτούς που "κόπηκαν" από την αποστολή. Μπορεί την ιστορία να τη γράφουν οι παρόντες αλλά εδώ λείπουν αρκετά πρόσωπα. Θα ήθελα να μας πείτε ποια η φιλοσοφία για τη μη κλήση του Βασιλειάδη, του Μανωλά, του Παπασταθόπουλου και αν αυτό το γκρουπ έχει κλείσει για κάποιους ή όχι;

"Όπως έχω ήδη πει επιλέγουμε παίκτες με βάση τη φόρμα, παίκτες που έχουμε δει, που είχαμε μαζί μας τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, το Νοέμβρη. Υπήρχε αυτό το μεγάλο κενό μέχρι τώρα, συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τους παίκτες. Η επιλογή που έχουμε κάνει είναι παίκτες στους οποίους πιστεύουμε με βάση τα όσα έχουν δείξει και για το μέλλον. Δεν πάει να πει ότι θα κρατάμε πάντα τους ίδιους παίκτες γιατί και σε αυτές τις κλήσεις υπάρχουν παίκτες που δεν κλήθηκαν αλλά και νέοι παίκτες που πήγαν καλά το τελευταίο εξάμηνο. Αν έχεις την ελληνική υπηκοότητα και έχεις καλή αγωνιστική παρουσία και θεωρούμε ότι ταιριάζεις στα πλάνα μας με στόχο να χτιστεί μια ομάδα για το Κατάρ τότε υπάρχει η πιθανότητα να κληθείς. Οπότε δεν αποκλείω κανέναν, είναι επιλογή του προπονητή".

Το ranking δείχνει την αλήθεια, πως καλύτερη ομάδα είναι η Ελλάδα, θέλετε να πάρετε την πρώτη θέση αλλά και να μεγαλώσει η ομάδα, μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, εκεί που σταματήσαμε πριν τον κορονοϊό κόντρα στη Φινλανδία με τις 25 τελικές;

"Είναι δύσκολο να δώσεις μια απάντηση πριν το ματς. Προφανώς μετά το παιχνίδι θα ξέρουμε αν έχουμε την ίδια επιρροή στους παίκτες και αυτοί μπορούν να αποδώσουν με τον ίδιο ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Παίζουμε με ένα καλό αντίπαλο, στην έδρα του. Εμείς έχουμε ένα πλάνο παιχνιδιού για το πως θα παίξουμε. Θα δούμε στο τέλος αν έχουμε πετύχει. Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αμυνθούμε. Στο "αίμα" των Ελλήνων παικτών είναι και η άμυνα, το 50% είναι η άμυνα και 50% η επίθεση αλλά θέλουμε να πετύχουμε μια καλή ισορροπία και οι παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι".

Πως είδατε τους παίκτες σας μετά από δέκα μήνες;

"Όταν μετά από δέκα μήνες βλέπεις ξανά τους παίκτες είσαι περίεργος για την ενέργεια που θα έχουν, πως θα δουν τα παιχνίδια που έρχονται, δεν ήταν τόσο σύνηθες όσο θα έπρεπε γιατί έγιναν διαφορετικές προετοιμασίες σε κάθε ομάδα αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την εθνική μας ομάδα αλλά και τη Σλοβενία. Για εμάς ήταν καλό που είδαμε τη χαρά με την οποία επανήλθαν οι παίκτες και προπονήθηκαν, είχαν ενέργεια. Αυτό ήταν ένα θετικό σημάδι. Το είχαμε αυτό και τον περασμένο Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ήρθαν με καλό πνεύμα και αυτό θέλουμε να κρατήσουμε και ελπίζω όλα να πάνε καλά".

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως ομάδα για το Nations League;

"Για εμάς το σημαντικότερο είναι να παίξουμε παιχνίδια να μεγαλώσουμε, να δούμε παίκτες σε υψηλό επίπεδο εθνικών ομάδων. Υπάρχει ο στόχος στο τέλος, αν όχι να πάρουμε μια θέση στα πλέι οφ, αλλά να ανέβουμε στη Β' κατηγορία. Δεν είναι μόνο μια θέση στα πλέι οφ αλλά να μεγαλώσουμε σαν ομάδα και να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας".