Ολυμπιακός Κ17 - ΠΑΟΚ Κ17 3-3: Πρωταθλητές οι «ασπρόμαυροι» στη ρώσικη ρουλέτα

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ Λαμίας η Κ17 του ΠΑΟΚ νίκησε στα πέναλτι την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με 6-5  και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Ισόπαλο 3-3 είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια. 

Ολυμπιακός Κ17 - ΠΑΟΚ Κ17 3-3: Πρωταθλητές οι «ασπρόμαυροι» στη ρώσικη ρουλέτα

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις η Κ17 του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να κρατήσει στην κατοχή της τον τίτλο καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό ηττήθηκε στα πέναλτι από τους Έφηβους του ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 8'. Ο Λιάτσος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Λιοφάγος με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έδωσε στον Σταμούλη που με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Κ-17): Τα 6 γκολ του τελικού - Η γκολάρα του Κασέμι (vid)

Η υπεροχή της ομάδας του Πειραιά συνεχίστηκε με τον Κίτσο στο 13' να στέλνει τη μπάλα άουτ έπειτα από ωραίο πλασέ. Στο 27' ήταν η σειρά του Πάστρα να πατήσει περιοχή και να στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ σημειώνοντας ακόμα μία τελική για την ομάδα του.

Από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν δείχνοντας αρκετά κενά στις πτέρυγες. Παρόλα αυτά στην τελευταία φάση του ημιχρόνου μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κωνσταντέλιας με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Κούτσια και εκείνος εκμεταλλευόμενος την κακή λειτουργία της αντίπαλης άμυνας νίκησε τον Γραμματικάκη για το 1-1.

Στην επανάληψη ήταν ξανά η σειρά του Ολυμπιακού να πάρει κεφάλι στο σκορ με δράστη και πάλι τον Σταμούλη, ο οποίος στο 47' με ωραία προβολή αξιοποίησε στο έπακρο τη σέντρα του Καράκουτη. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ όμως ήταν άμεση αφού τρία λεπτά μετά μπόρεσε και πάλι να ισοφαρίσει.

Ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανωλιούδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κεδίκογλου με τον ίδιο τρόπο έγραψε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ένα τέταρτο μετά ο Κίτσος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο δοκάρι με το 2-2 να μένει.

Στο 73' η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Σμυρλής από τον Φρέρη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Κούτσιας γράφοντας το 3-2.

Παρά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη δεν παρέδωσε τα όπλα και στο 75' ισοφάρισε με πανέμορφο φάουλ του Κασέμι, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή. Στα υπολειπόμενα λεπτά του τελικού οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί ο ρυθμός έπεσε αισθητά εξαιτίας της κούρασης των δύο ομάδων, με την πρώτη καλή ευκαιρία να σημειώνεται στο 97' με το σουτ του Κίτσου να περνά λίγο άουτ. Η απάντηση από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 103' με τον Τασιούρα να επιχειρεί το σουτ χωρίς να βρει στόχο. Στο 108' ο Ποιμενίδης έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το φαλτσαριστό του σουτ πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία. Επτά λεπτά αργότερα ο Συρμής εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στην τελευταία φάση οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν μετά από φάουλ αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ με τη διαδικασία των πέναλτι να παίρνει τη σκυτάλη.

Στη ρώσικη ρουλέτα η Κ17 του ΠΑΟΚ επικράτησε της αντίστοιχης του Ολυμπιακού με 6-5 και στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά τη σεζόν 2015-16.

Η σειρά των πέναλτι:

Τασιούρας – Απόκρουση Γραμματικάκη

Κατσογιάννης – 1-0

Σπυράκος – 1-1

Κασέμι – Άουτ

Κούτσιας – 1-2

Παπαδάκος – 2-2

Κουλιεράκης – Άουτ

Δούμας – 3-2

Μανωλιούδης – 3-3

Συρμής – Απόκρουση Μοναστηρλή

Τσίκος – 3-4

Σπυριδάκης – 4-4

Σινανάι – 4-5

Ποιμενίδης – 5-5

Μπάμπουρας – 5-6

Χρήστου – Άουτ

Ολυμπιακός (Μαυρογενίδης): Γραμματικάκης, Φρέρης, Λιοφάγος, Δούμας, Κατσογιάννης, Ντόι (91’ Χρήστου), Καράκουτης (65’ Παπαδάκος), Πάστρας (65’ Κασέμι), Σταμούλης (103’ Ποιμενίδης), Κίτσος (85’ Συρμής), Λιάτσος (106’ Σπυριδάκης).

ΠΑΟΚ (Παπαβασιλείου): Μοναστηρλής, Κιτσάκης (99’ Κουλιεράκης), Σινανάι, Μανωλιούδης, Τασιούρας, Τσίκος, Κουτεντάκης (105’ Ρουμιάντσεβ), Κωνσταντέλιας (86’ Σπυράκος), Σμυρλής (80’ Μπάμπουρας), Κεδίκογλου (61’ Κουλούρης), Κούτσιας.