Περσέας Σύρου: Η φορ όταν δεν βάζει γκολ θηλάζει τα παιδιά της στον πάγκο!

Στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Περσέα Σύρου η επιθετικός θηλάζει τα παιδιά της στον πάγκο της ομάδας.

Περσέας Σύρου:  Η φορ όταν δεν βάζει γκολ θηλάζει τα παιδιά της στον πάγκο!

Το θέμα ανέδειξε ο Κώστας Ασημακόπουλος στο "Εθνος της Κυριακής". Πρόκειται για τη γυναικεία ομάδα του Α.Ο.Περσέα Σύρου στην οποία τερματοφύλακας είναι η γιαγιά, στην άμυνα οι δύο κόρες της και σέντερ φορ η εγγονή της!

Η μεγάλη“μεταγραφή” της ομάδας στην προσπάθειά της για άνοδο στην Γ΄Εθνική, είναι από τη Νιγηρία κι ακούει στο όνομα Τσι Ρομπαιρομπί Ογκουέκμπου (που οι συριανοί “βάφτισαν” Τσίνιερε), παντρεμένη με Συριανό, μητέρα δυο παιδιών. Tον Ερμή 2,5 ετών και τον Περσέα έξι μηνών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ "παιδότοπος των παιδιών είναι το γήπεδο, κούνια τους ο πάγκος, παιδικό δωμάτιο τα αποδυτήρια και κουδουνίστρα η μπάλα. Στον πάγκο τα θηλάζει και στα αποδυτήρια τα αλλάζει, την ώρα που ο προπονητής αναλύει τα συστήματα του…"

Ο μικρός δεν μένει ποτέ μόνος του. Διαβάζουμε: "Στο ντάντεμα συμμετέχουν αθόρυβα όλες οι αθλήτριες. Όσο η Τσίνιερε είναι στον πάγκο ο μικρός Περσέας είναι στο μάρσηπο γατζωμένος πάνω της. Όταν πρέπει να αγωνιστεί οι “παγκίτισσες” αναλαμβάνουν το ντάντεμα. Αν υπάρχει… γκρίνια στον πάγκο η μαμά βγαίνει για λίγα λεπτά. Θηλάζει τα μικρά στον πάγκο και επιστρέφει στον αγώνα δριμύτερη"

Η Τσίνιερε δεν ξεχνάει το ντεμπούτο της στο ντέρμπι με την Ικαρία: "Ήταν ο πρώτος μου αγώνας. Έπρεπε να θηλάσω τον μικρό. Τον θήλαζα στον πάγκο και έμπαινα και έπαιζα. Όσο έπαιζα, τον πρόσεχαν οι συμπαίκτριες μου. Από τότε και τα δύο παιδιά μου έγιναν μέλη της ομάδας. Σχεδόν σε κάθε αγώνα χρειάζεται να θηλάζω τον Περσέα. Στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια τον αλλάζω πάντα με σεβασμό στον κόουτς που προς τιμή του δείχνει μεγάλη κατανόηση. Όσο είμαι έξω ή κάνω διατάσεις τον έχω στο μάρσηπο. Δεν γίνεται αλλιώς. Ο σύζυγος μου εργάζεται και δε μπορώ, ούτε και θέλω να αφήσω κάπου μακριά τα παιδιά"

Στην ομάδα συμμετέχουν γυναίκες από τρεις γενεές. Τερματοφύλακας είναι η Καίτη Γονιού 60 ετών. Μπροστά της στην άμυνα παίζουν οι κόρες της Μαίρη και Εύη και στην επίθεση η εγγονή της Κατερίνα η οποία άθελά της τραυμάτισε την γιαγιά της και την υποχρέωσε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Η φωτογραφία είναι από τη δημοσίευση του Κώστα Ασημακόπουλου στο Facebook.