Γκάτζιος για Αστέρα Αμαλιάδας: «Να παίξουμε τη μπάλα μας, να κερδίσει ο καλύτερος»

Ο προπονητής του Αστέρα Αμαλιάδας Θοδωρής Γκάτζιος μιλάει στο fosonline.gr για την «μάχη» στον 2ο όμιλο, στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής. Τι λέει για το «διπλό» στα Σπάτα, το ματς που ακολουθεί με τον Εθνικό και τον αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ με τον Ηρόδοτο.

Γκάτζιος για Αστέρα Αμαλιάδας: «Να παίξουμε τη μπάλα μας, να κερδίσει ο καλύτερος»

Ανέλαβε τον Αστέρα Αμαλιάδας σε μια δύσκολη περίοδο, αφού είχαν ξεκινήσει τα μπαράζ και η ομάδα δεν μπήκε με το δεξί στη διεκδίκηση της ανόδου. Ο Θοδωρής Γκάτζιος που ήταν αντίπαλος του Αστέρα σε όλη τη σεζόν – εργάστηκε με επιτυχία στον Αστέρα Βλαχιώτη – μιλάει στο fosonline.gr ως «καπετάνιος» πλέον του Αστέρα Αμαλιάδας.

Έριξε το κάστρο του Αήττητου

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά την περασμένη Κυριακή ο Αστέρας Αμαλιάδας πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της ενός ισχυρού αντιπάλου που είχε να χάσει... σπίτι του δυο χρόνια. Ο Αήττητος Σπάτων τελευταία φορά που είχε χάσει στο γήπεδό του ήταν στις 24 Απριλίου 2016. Τότε για την β’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ, ο Παμπαιανικός είχε κερδίσει με 3-0. Έκτοτε, ο Αήττητος δεν είχε χάσει στην έδρα του, μέχρι και την περασμένη Κυριακή όπου ο Αστέρας Αμαλιάδας του Θοδωρή Γκάτζιου έκανε το διπλό.

«Εάν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ»

Ο Γκάτζιος γνώριζε τον Αστέρα Αμαλιάδας αφού με τον Αστέρα Βλαχιώτη έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος για τον τίτλο στον πέμπτο όμιλο. «Εάν δεν πίστευα σε κάτι καλό, δεν αναλάμβανα την ομάδα» μας είπε ο Θοδωρής Γκάτζιος και συμπλήρωσε «είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν πήγα στην Αμαλιάδα απλά για να πάω. Ξέρω την ομάδα. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Βέβαια για να λέμε σωστά πράγματα, αυτή η ομάδα δεν είναι δική μου. Δεν προλαβαίνει ένας προπονητής να αλλάξει πολλά. Έβαλα κάποιες πινελιές και προχωράμε. Η ομάδα έχει μέταλλο. Ήμασταν αντίπαλοι στον πέμπτο όμιλο και έδωσε μάχη με τον Αστέρα Βλαχιώτη, όπου είχαμε πολύ καλή ομάδα, για να πάρει το πρωτάθλημα και να παίξει στα μπαράζ. Σίγουρα μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία βοηθάει όπως έγινε και στη δική μου περίπτωση. Ο Αστέρας όμως όπως είπα και στην αρχή εκτός από εξαιρετικό υλικό, διαθέτει και έμπειρους ποδοσφαιριστές».

«Δυνατές και ισοδύναμες ομάδες»

Ο κόουτς του Αστέρα μίλησε κολακευτικά και για τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου που διεκδικούν την άνοδο. «Δεν έχουμε μόνο εμείς καλό υλικό. Το ίδιο ισχύει και με τις άλλες τρεις ομάδες. Ο Εθνικός, ο Αήττητος, ο Ηρόδοτος έδωσαν μάχες στους ομίλους τους για να βρεθούν στα μπαράζ. Δεν έγινε αυτό από τη μια ημέρα στην άλλη. Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με τέσσερις δυνατές, ισοδύναμες θα έλεγα ομάδες σε αυτό το γκρουπ. Δυο από αυτές στο τέλος θα χαμογελάσουν».

«Εάν δεν είχε γίνει αυτό με τον Ηρόδοτο»

Είναι λογικό στις τάξεις των ανθρώπων του Αστέρα να στριφογυρίζει το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο που διεκόπη στο ημίχρονο και η τύχη του θα αποφασιστεί στα δικαστήρια. «Εάν δεν είχε γίνει αυτό με τον Ηρόδοτο θα μπορούσαμε να είχαμε βγει. Τα πράγματα για να ξέρετε κι εσείς, δεν είναι όπως φαίνονται. Δεν είναι αυτή η πραγματική διάσταση των γεγονότων. Θα μπορούσε ο αγώνας να συνεχιστεί και να μην διακοπεί. Υπήρξε πρόκληση κι απάντηση...» είπε ο προπονητής του Αστέρα Αμαλιάδας Θοδωρής Γκάτζιος.

«Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος»

Για τον «τελικό» που ακολουθεί με τον Εθνικό, ο Θοδωρής Γκάτζιος υπογράμμισε: «θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ο Εθνικός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως κι εμείς. Προχωράμε σεμνά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Θα πάμε να παίξουμε τη μπάλα μας. Να κερδίσει ο καλύτερος. Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Και στα Σπάτα που κερδίσαμε δεν ήταν εύκολο. Δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα. Έχουμε πολύ καλό υλικό και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στον αγωνιστικό χώρο».