Έλληνες ή ξένοι διαιτητές;

Δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την ΚΕΔ της ΕΠΟ αν θα παίξουν Έλληνες ή ξένοι διαιτητές στα πλέι οφ της Super League 1

  Έλληνες ή ξένοι διαιτητές;

Στην ερώτηση αν θα παίξουν Έλληνες ή ξένοι διαιτητές στο πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, δεν υπάρχει επίσημη απάντηση ούτε από τους επικεφαλείς της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα παραμένει … άφαντος, ενώ οι Έλληνες διαιτητές έχουν ξεκινήσει ήδη τα διαδικτυακά σεμινάρια, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν αν θα σφυρίξουν ή όχι στα πλέι οφ.

Στο τελευταίο σεμινάριο που πραγματοποίησε η ΚΕΔ με τους διαιτητές της Super League 1, που φυσικά ήταν διαδικτυακό, συζητήθηκαν φάσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίες αφορούσαν το VAR. Τέθηκε επίσης ερώτηση για το θέμα της πιθανής παρουσίας ξένων ρέφερι στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Χουάν Φερνάντεθ Μαρίν δεν φώτισε το τοπίο και δεν ξεκαθάρισε ποιοι θα διευθύνουν τα παιχνίδια.

Δεδομένης μάλιστα της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και για την ανεύρεση ξένων διαιτητών, αλλά κι αν βρεθούν πρέπει να τεθούν σε καραντίνα όπως όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού. Πάντως ακόμη κι αν έχουν παρθεί αποφάσεις από την ΚΕΔ, δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση στο τελευταίο σεμινάριο. Η κουβέντα για το ποιοι θα σφυρίξουν στα πλέι οφ, άνοιξε από μία ερώτηση που υπέβαλε ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος.

Ο Έλληνας ρέφερι ανέφερε πως ούτως ή άλλως στα πλέι οφ θα σφύριζαν ξένοι διαιτητές, εννοώντας πιθανότατα στα ντέρμπι. Τότε ο Σταύρος Τριτσώνης παρενέβη λέγοντας ότι αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Μαρίν που βρισκόταν εκεί. Ο Ισπανός, No2 της ΚΕΔ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ακόμα δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα δεδομένης της κατάστασης, αλλά δεν αποκλείω ότι μπορεί να παίξουν Έλληνες διαιτητές». Φυσικά η απάντησή έμπλεξε περισσότερο την κατάσταση και δεν ξεκαθάρισε ποιοι διαιτητές θα διευθύνουν τους προσεχείς αγώνες στη Σούπερ Λιγκ 1.