Άρης: Η FIFA του επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών ενός χρόνου για την απόκτηση Ντουρμισάι!

Η FIFA επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών ενός χρόνου στον Άρη για την απόκτηση του Φιορίν Ντουρμισάι, σκέψεις των Θεσσαλονικέων για προσφυγή στο CAS

Άρης: Η FIFA του επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών ενός χρόνου για την απόκτηση Ντουρμισάι!

Αναταραχή, αλλά κι αλλαγή δεδομένων για το καλοκαίρι που έρχεται καθώς και την επόμενη χρονιά προκαλεί στον Άρη, η απόφαση της FIFA να του επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο - παρότι ήταν ήδη τιμωρημένος με τέτοια ποινή - λόγω της μεταγραφής του Φιορίν Ντουρμισάι.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία κι η Πειθαρχική της Επιτροπή, πιο συγκεκριμένα, τιμώρησαν τους Θεσσαλονικείς μ' απαγόρευση υπογραφής νέων παικτών για έναν χρόνο, ενώ επέβαλλε, επίσης, πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων την ΕΠΟ εκτιμώντας ότι αμφότεροι καταστρατήγησαν τους κανονισμούς στην του 23χρονου επιθετικού από τον Αυλώνα.

Η αρμόδια επιτροπή εκτίμησε ότι τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία όσο και η ΠΑΕ Άρης δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς καθώς προχώρησαν στην έκδοση δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι παρότι στην ΠΑΕ Άρης είχε ήδη επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές, πράγμα που σημαίνει έμμεσα ότι δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ Άρης ότι πρόκειται για χρέη της παλιάς εταιρίας και όχι αυτής που βρίσκεται σε λειτουργία.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια 14 ποδοσφαιριστών και δεδομένου του ότι η ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει το οποιοδήποτε κενό.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του όποιου αγωνιστικού πλάνου εκπονήθηκε στο προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών.

Εκτός κι αν οι «κίτρινοι» δικαιωθούν στο CAS, όπου αναμένεται να προσφύγουν με την ελπίδα ανατροπής της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.