Πάρης Ανδράλας: «Έχω δεθεί με τον Φωστήρα!»

Ο τεχνικός του ιστορικού Φωστήρα και σύγχρονος αναμορφωτης του «φονέα των γιγάντων», Πάρης Ανδράλας, μιλάει στο «ΦΩΣ» για το παρόν και το μέλλον της ομάδας του Ταύρου.

Πάρης Ανδράλας: «Έχω δεθεί με τον Φωστήρα!»

Ο Πάρης Ανδράλας δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να πούμε πως είναι ο αναμορφωτής του φετινού Φωστήρα. Ο άνθρωπος που με τον ερχομό του κατάφερε να αλλάξει και να βελτιώσει τον ιστορικό σύλλογο και να τον οδηγήσει στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας (στην 3η θέση μέχρι τη διακοπή) στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο νεαρός και φιλόδοξος κόουτς του «φονέα» ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο τα ηνία στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» αντικαθιστώντας τον Θύμιο Γεωργούλη.

Από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και έκτοτε ο κόουτς Ανδράλας έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που παίζει πάντα για τη νίκη και επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία το βαρύ όνομα που «κουβαλά» ως σύλλογος. Ο ίδιος, που διανύει τη δεύτερη θητεία του (η πρώτη ήταν το 2018) στον πάγκο της ομάδας από τον Ταύρο, φέτος μετράει σε συνολικά 11 ματς πρωταθλήματος 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπήκε στον… πάγο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ο Πάρης Ανδράλας μιλώντας στο «ΦΩΣ» είχε την ευκαιρία να ανοίξει τα χαρτιά του. Ο προπονητής του «φονέα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φετινή πορεία της ομάδας του, το μέλλον του, τον Αστέρα Ιτέας -στον οποίο βρισκόταν πριν από τον Φωστήρα- αλλά και την κατάσταση με τον κορονοϊό.

- Κόουτς, το σχόλιό σου για την πορεία του Φωστήρα με εσένα στον πάγκο…

Κάναμε πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο και αυτό άλλωστε το δείχνει και η βαθμολογία. Εμείς και άλλες τρεις ομάδες του ομίλου μας παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και πήραμε τα αποτελέσματα. Στα συνολικά 11 ματς που βρίσκομαι στον πάγκο του Φωστήρα, στα 9 παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και είχαμε την κυριαρχία. Στα παιχνίδια με τη Θύελλα Καμαρίου και την Καλλιθέα δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε, αλλά θεωρώ ότι δικαίως είμαστε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

- Τι συνθήκες συνάντησες στον Φωστήρα όταν ανέλαβες;

Η φετινή θητεία μου στον Φωστήρα είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη μου θητεία. Κατ’ αρχάς το φετινό ρόστερ δεν έχει καμία σχέση με το τότε. Διαθέτουμε καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα και κλάση. Έχουμε ένα ρόστερ με περισσότερες λύσεις και καλύτερες ηλικίες που δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει ο κάθε προπονητής με τη δική του φιλοσοφία. Ο κ. Γεωργούλης που βρισκόταν πριν στην ομάδα είχε κάνει τη δική του δουλειά και όταν με κάλεσαν οι άνθρωποι του Φωστήρα δέχθηκα την πρόταση με μεγάλη ευχαρίστηση.

Εγώ αυτό που προσπάθησα ήταν να βάλω στην ομάδα ρόλους και ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Μέσω της καθημερινότητας τα στοιχεία που ήθελα να περάσω τα πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν μεγάλη όρεξη και ήταν θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στους παίκτες οι οποίοι έδειξαν μεγάλη διάθεση για να προοδεύσουν, στους συνεργάτες μου, τον γυμναστή Γιάννη Παπαδημητρίου και τον προπονητή τερματοφυλάκων Μανώλη Θωμόπουλο οι οποίοι έκαναν αυτό που έπρεπε.

Από κει και πέρα, στη διοίκηση με μπροστάρη τον κ. Πανταζή τον οποίο και ευχαριστώ που με επέλεξε. Είχε πολλούς προπονητές που θέλουν να βρεθούν στον πάγκο του Φωστήρα. Παρ’ όλα αυτά με ήξερε και με επέλεξε. Είναι κοντά στην ομάδα και στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές. Συν ότι η διοίκηση στο οικονομικό κομμάτι τηρεί απόλυτα τις συμφωνίες και αυτός ο τομέας είναι πολύ σημαντικός στις μέρες μας. Ευχαριστώ επίσης και τον κ. Αξιώτη, αλλά και τον κόσμο για τη στήριξή του. Τον θέλουμε κοντά μας, είναι η δύναμή μας και πρέπει να έρθει ακόμα περισσότερο στο πλευρό μας γιατί η ομάδα παρουσιάζει κάτι όμορφο.

- Ποιο θεωρείς εσύ ότι είναι το φετινό μυστικό της ομάδας;

Νομίζω όλο αυτό το διάστημα η ομάδα έχει δείξει μεγάλη εξέλιξη. Δεν είναι κάτι εύκολο γιατί το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Εμείς έχουμε έξι παιδιά στην ενδεκάδα 20 χρόνων. Η ομάδα μπορεί να προοδεύσει κι άλλο, αλλά σίγουρα θέλει για το βήμα παραπάνω κάτι ακόμα σε θέμα ποιότητας παικτών. Στο πλαίσιο όλων των ομάδων πάντα μία ποιοτική προσθήκη δίνει ώθηση προς τα πάνω. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει διατηρήσει έναν κορμό από ποδοσφαιριστές και θα γίνουν κάποιες προσθήκες για τη νέα σεζόν.

- Σχετικά με το μέλλον σου στον Φωστήρα; Θα παραμείνεις και του χρόνου;

Εκτιμώ πολύ τον πρόεδρο τον κ. Πανταζή και τον Φωστήρα. Από κει και έπειτα, εγώ για να φύγω για άλλη ομάδα δεν φεύγω μόνο αν είναι για κάτι από μεγαλύτερη κατηγορία. Έχω φιλοδοξία και θα το έλεγα, αλλά για να πάω σε άλλη ομάδα Γ’ Εθνικής δεν θα το έκανα, μόνο αν με έδιωχναν από τον Φωστήρα. Έχω δεθεί με τον Φωστήρα. Από κει και πέρα, εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

- Ο Φωστήρας έχει βάλει τις βάσεις, ποιοι οι στόχοι για τη νέα σεζόν;

Το πιο σημαντικό είναι η προετοιμασία που κάνει η ομάδα από την αφετηρία. Επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό σε αυτήν την κατηγορία είναι ο κορμός των ποδοσφαιριστών. Να έχεις δηλαδή 13-14 παιδιά που γνωρίζει ο προπονητής και να προσθέσεις άλλα 4-5 στοιχεία στο παιχνίδι σου με νέες προσθήκες ώστε να πας μία θέση προς τα πάνω. Είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα που πηγαίνει για 17 μεταγραφές να αποκτήσει συνοχή και αυτοματισμούς. Είναι σημαντικό να έχεις έναν κορμό παικτών και να προσθέτεις στοιχεία δικά σου που θέλεις να σε κάνουν καλύτερο. Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα υπάρχουν οι δυνατότητες για να χτίσεις κάτι καλό.

- Όσον αφορά τον κόσμο του συλλόγου;

Ο Φωστήρας είναι μία ιδιαίτερη ομάδα, με πίεση, δυναμική και μία πραγματική έδρα. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, ο κόσμος μάς βοήθησε, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερος σε αυτήν τη νέα προσπάθεια που κάνουμε ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε να αποδίδουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τη διοίκηση αξίζει και θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας.

- Πες μου λίγο για τη θητεία σου στον Αστέρα Ιτέας…

Δούλεψα και στον 4ο όμιλο πέρυσι με τον Αστέρα Ιτέας όπου συμμετείχαν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Πιερικός και η Αναγέννηση Καρδίτσας. Ομάδες με ιστορία σε έναν όμιλο ισορροπημένο, ανταγωνιστικό και με μεγάλη δυναμική. Κάναμε εξαιρετική χρονιά με τον Αστέρα Ιτέας, πορεία πρωταθλητισμού. Ανέλαβα την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού, κάναμε 8 σερί νίκες και κατακτήσαμε και το Κύπελλο. Έκανα φίλους στον Αστέρα Ιτέας και συγκεκριμένα τον Αντρέα Καϊμάρα που ήταν συνεχώς δίπλα στην ομάδα και πλέον είναι φίλος μου και δεν τον βλέπω ως παράγοντα αλλά ως φίλο.

Όπως επίσης και τον Στάθη Καραγκούνη που με επέλεξε να είμαι προπονητής στον Αστέρα Ιτέας. Τους ευχαριστώ όπως επίσης και τον κόσμο που με αγάπησε πολύ. Φέτος μας έβαλαν στον 4ο όμιλο με ομάδες από άλλες πόλεις, όμως ο Αστέρας Ιτέας αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα. Ήταν να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά την τελευταία στιγμή μαζεύτηκαν κάποια παιδιά και ξεκινήσαμε για να έρθει ο Δεκέμβριος όπου η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

- Η γνώμη σου για τον 5ο όμιλο όπου και μετέχετε;

Θεωρώ ότι ο 5ος όμιλος είναι μακράν ο πιο δύσκολος και πιο ποιοτικός όμιλος στη Γ’ Εθνική. Υπάρχουν ρόστερ με πολλά χρήματα και μεγάλα ποσά για τα δεδομένα της εποχής. Η Θύελλα Καμαρίου, ο Πανθηραϊκός, η Κηφισιά, η Καλλιθέα, η Άνω Μερά συν τη δυναμική του Φωστήρα, του Εθνικού, του Κερατσινίου, του Ηλυσιακού συνθέτουν έναν πολύ δυνατό όμιλο. Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στη λεπτομέρεια, υπάρχουν καλοί παίκτες και προπονητές σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο για τα δεδομένα.

- Κόουτς, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον κορονοϊό, κάνε μου ένα σχόλιο για αυτή την κατάσταση…

Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε γιατί είναι κάτι πολύ άσχημο τόσο για τους ανθρώπους που χάνονται όσο και για την καθημερινότητά μας. Είναι πολύ άσχημο να μην μπορείς να βγεις από το σπίτι σου και να πας στη δουλειά σου. Χρειάζεται υπομονή και εύχομαι όσο πιο γρήγορα να επιστρέψουμε στα γήπεδα και να ανοίξουν οι δουλειές ώστε να γυρίσουμε όλοι μας στην κανονικότητα.