Οφορίκουε: «Το μεγαλύτερο λάθος που δεν άκουσα τον Ολυμπιακό»

Ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού, Πίτερ Οφορίκουε, μιλώντας σε ιστοσελίδα της Γκάνας, αναφέρθηκε στην ομάδα του Πειραιά, στους τραυματισμούς του, αλλά και στο μεγαλύτερο λάθος του όπως υποστήριξε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 1999.

Οφορίκουε: «Το μεγαλύτερο λάθος που δεν άκουσα τον Ολυμπιακό»

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πίτερ Οφορίκουε παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Γκάνας, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για το μεγαλύτερο λάθος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, που ήταν η συμμετοχή στο Παγκόσμιο U20 του 1999, κόντρα στις οδηγίες του Ολυμπιακού.

Ο 40χρονος πλέον Οφορίκουε θυμήθηκε παράλληλα τα χρόνια του στο λιμάνι και το πρώτο γκολ στην Ευρώπη, το μακρινό 1997 στην Νορβηγία στο παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ.

«Έκανα ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ. Είχε τόσο κρύο που δεν μπορούσα να νιώσω τα πόδια μου και τα χέρια μου. Για την ακρίβεια, στην προθέρμανση έπρεπε να μιλήσω σε έναν συμπαίκτη μου, να με βοηθήσει να δέσω τα κορδόνια μου, γιατί δεν μπορούσα να λυγίσω τα δάχτυλά μου για να το κάνω», υπογράμμισε ο παλαίμαχος επιθετικός από τη Γκάνα.

Ο Οφορίκουε στο συγκεκριμένο ματς μπήκε στα τελευταία 15 λεπτά και σκόραρε για τους Πειραιώτες, οι οποίοι σε εκείνο το σημείο έχαναν με 4-0. «Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω και το είχα πει στον προπονητή», ανέφερε ο Αφρικανός και πρόσθεσε πως το διάστημα που ακολούθησε ήταν ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στους τραυματισμούς του που έπαιξαν ρόλο στην καριέρα του αλλά και τις οδηγίες του Ολυμπιακού τις οποίες ο ίδιος αψήφησε. Οι "ερυθρόλευκοι" του είχαν καταστήσει σαφές ότι χρειάζεται να μείνει εκτός δράσης για να αποθεραπευτεί, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 1999 με τον Οφορίκουε να δηλώνει:

«Ήθελα να υπηρετήσω τη χώρα μου. Έπαίξα όλο το τουρνουά με ενέσεις και πάγο τυλιγμένο γύρω από το γόνατό μου. Μετά από κάθε παιχνίδι, ήταν αδύνατο να περπατήσω. Το γόνατό μου πρηζόταν. Ο γιατρός της εθνικής ομάδας μου έκανε πολλαπλές ενέσεις πριν από κάθε παιχνίδι.

Κοιτάζοντας πίσω, παίζοντας με αυτόν τον τραυματισμό, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου. Δεν ήθελα να είμαι στο ποδόσφαιρο, αλλά ένας φίλος από την Ελλάδα μου τηλεφώνησε μια μέρα και μου είπε να αναζητώ νέα ταλέντα. Αυτό ακριβώς κάνω τώρα».