Ακαδημίες ώρα μηδέν…

Αρκετές ομάδες διέκοψαν τις προπονήσεις στα τμήματα υποδομών και χάνουν ένα σημαντικό έσοδο από τις μηνιαίες συνδρομές των νεαρών αθλητών τους.

Ακαδημίες ώρα μηδέν…

H πανδημία του κορονοϊού έθεσε, όπως είναι γνωστό, σε καραντίνα τόσο το επαγγελματικό όσο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα όλοι οι σύλλογοι της χώρας διέκοψαν τις προπονήσεις και στα τμήματα υποδομών, με τα περισσότερα σωματεία να απαριθμούν πάνω από 200 αθλητές στις ακαδημίες τους.

Oι διοικήσεις χάνουν ένα σημαντικό ποσό από τις μηνιαίες συνδρομές των νεαρών αθλητών και φυσικά το γεγονός αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό τους. Η κάνουλα των εσόδων έκλεισε και οι διοικούντες θα πρέπει τώρα να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους. H εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση αρκετές ερασιτεχνικές ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις ακαδημίες τους. Με δεδομένο λοιπόν ότι τα πρωταθλήματα δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Απριλίου και ότι η αυλαία στις υποδομές πέφτει στο τέλος Μαΐου, θεωρείται χαμένη η φετινή χρονιά.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το ενδεχόμενο οι αγώνες των ανδρικών ομάδων να γίνουν μετά τον Μάιο κεκλεισμένων των θυρών, οι διοικήσεις δεν θα έχουν το παραμικρό έσοδο και θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Αυτό θα είναι μία μεγάλη οικονομική ζημία για τις ερασιτεχνικές ομάδες και μάλιστα σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

Σίγουρα λοιπόν όλες οι ομάδες για να αποφύγουν την οικονομική ασφυξία και να αντέξουν στους οικονομικούς κραδασμούς που προκαλεί η επιδημία του κορονοϊού, θα πρέπει να έχουν κάποια ενίσχυση από την πολιτεία και την ΕΠΟ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση πολλοί επενδυτές δεν θα αντέξουν να σηκώσουν το βαρύ οικονομικό φορτίο που θα επωμιστούν.