Λουτσέσκου: «Δεν με τρελαίνει ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού - Πέρυσι ήταν καλύτερος»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε ότι ο διάδοχος του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε, ενώ δήλωσε ότι η περσινή ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά είναι ανώτερη της φετινής, το ίδιο και ο Ολυμπιακός!

Λουτσέσκου: «Δεν με τρελαίνει ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού - Πέρυσι ήταν καλύτερος»

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (Αθλητικό Metropolis) όπου χαρακτήρισε άδικη την σύγκριση της φετινής ομάδας των Θεσσαλονικέων με τη περσινή, αλλά υποστήριξε πως ο διάδοχος του Αμπέλ Φερέιρα δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά»!

«Ο ΠΑΟΚ έχει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού κι αυτό είναι φυσιολογικό. Έχει άλλο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία για το παιχνίδι, διαφορετικό τρόπο δουλειάς, διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των παικτών, διαφορετικές καταστάσεις, υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι.

Δεν είναι εύκολο να επαναλάβεις μία σεζόν χωρίς ήττα, μία τέλεια σεζόν. Δεν μ’ αρέσει να το συζητώ αυτό. Ξέρετε την φιλοσοφία μου, να πηγαίνω παιχνίδι με το παιχνίδι. Η ομάδα είχε αλλαγές που δεν υποστήριξαν τους παίκτες που είχαν μάθει με έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς

Ο ΠΑΟΚ, που είδα στα ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν σε μεγάλη πίεση. Η ομάδα ήταν επιθετική αλλά χωρίς να έχει την υπομονή για να τρέξει τον αντίπαλο και να του ανοίξει τις γραμμές. Αλλά κι αυτό ίσως ήταν θέμα ψυχολογίας, δεν μιλάω πολύ για τον προπονητή. Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι δεν υποστήριξαν όσο έπρεπε τον νέο προπονητή. Ένας προπονητής έχει τις ιδέες του, έχει την φιλοσοφία, έχει τον τρόπο συμπεριφοράς, έχει το πλάνο του σε σχέση με τον αντίπαλο, να προστατεύει την ομάδα.

Κι όταν φεύγει, έρχεται κάποιος άλλος με άλλο σκεπτικό. Με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και συμπεριφορά και οι άνθρωποι αρχίζουν να συγκρίνουν υπερβολικά την φετινή ομάδα με την περσινή. Αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί με αυτή την σύγκριση. Οι παίκτες αρχίζουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και να βρίσκουν δικαιολογίες, αρχίζουν να κρύβονται πίσω από την κατάσταση.

Ο προπονητής, επίσης, χάνει τον στόχο του, να μην είναι συγκεντρωμένος στον δικό του τρόπο, να νιώθει πίεση. Και στον ΠΑΟΚ πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχει να αντιμετωπίσει ομάδες από την Αθήνα που έχουν συνηθίσει σ’ αυτή τη διαδικασία, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν συχνά, τρίτος, τέταρτος ίσως και πιο κάτω και τώρα ο ΠΑΟΚ γίνεται η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα. Σε μία τέτοια μάχη, πρέπει να έχει την υποστήριξη από όλους. Επίσης, ήταν μία σεζόν μετάβασης από τη μία σεζόν στην άλλη...», είπε ο τεχνικός της Αλ Χιλάλ.

«Δεν με τρελαίνει ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού...»

Ο προπονητής της ομάδας από την Σ. Αραβία, εξάλλου, δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάζεται από τον πρωτοπόρο της Super League Ολυμπιακό:

«Δεν με τρελαίνει ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Αν πρέπει να αναλύσω τις δύο τελευταίες σεζόν, θα πω ότι ο Ολυμπιακός πέρυσι ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά ήταν καλύτεροι όταν έχασαν από εμάς με 3-1 και δεν είχαν κανενός είδους πίεση. Αυτή την σεζόν, τουλάχιστον απ’ ότι είδα στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να είναι μία ομάδα δυνατή σε φυσικές δυνάμεις, που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει, αλλά χωρίς να είναι μία ομάδα που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω όμως να μπω πολύ σε ζητήματα τακτικής γιατί δεν θα είναι δίκαιο...»

Αναφορικά με το πως βιώνει την κατάσταση με την πανδημία o Ρουμάνος τεχνικός είπε:

«Είναι πολύ δύσκολα, είναι κάτι πρωτόγνωρο, εδώ και μια εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν το πρόγραμμα που τους δώσαμε, στο τέλος κάθε εβδομάδας το αλλάζουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς, τους αρέσει να δουλεύουν γιατί θέλει να κοιτάξουν την φυσική κατάσταση τους, σημασία έχει να απασχολούν το μυαλό τους».

Για το πόσο χρόνο προετοιμασίας χρειάζονται οι ομάδες για να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση σημείωσε: «Εξαρτάται φυσικά από το πόσο χρόνο της διακοπής. Αν έχουμε διακοπή ενός μήνα, χρειάζεσαι προετοιμασία 4-5 εβδομάδων. Υπάρχει εντολή για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα για λόγους οικονομικούς, χορηγιών, μάρκετινγκ, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον ιό, αν χρειαστούμε να παίξουμε μέσα σε μια εβδομάδα θα πρέπει να το κάνουμε».