Γιώργος Πρασσάς για Ολυμπιακό, Καλαμάτα, χρηματιστήριο και... κορονοϊό!

Αποκαλυπτικός στο «ΦΩΣ» από το Σικάγο ο πρόεδρος και χρηματοδότης της Καλαμάτας, Γιώργος Πρασσάς.

Γιώργος Πρασσάς για Ολυμπιακό, Καλαμάτα, χρηματιστήριο και... κορονοϊό!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

«Εγώ είμαι Ολυμπιακός μέχρι το κόκαλο! Δεν τα παρατάω στην Καλαμάτα! Ο Αναστόπουλος θα μείνει και θα φτιάξουμε καλή ομάδα. Ο Μπούσης του ΟΦΗ είναι κουμπάρος μου, είμαστε φίλοι από μικρά παιδιά. Και στις ΗΠΑ έχουν τρομάξει πολύ τον κόσμο με τον κορονοϊό. Αυτά που γίνονται εδώ -και στα χρηματιστήρια που είναι η δουλειά μου- δεν τα έχω ξαναδεί!».

Ο άνθρωπος είναι φανατικός Ολυμπιακός, ομογενής από το Σικάγο, κουμπάρος του Μπούση του ΟΦΗ και δίνει από το Σικάγο μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «ΦΩΣ». Πετάχτηκαν λεφτά στην Καλαμάτα χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα, αυτό είναι σίγουρο. Ο Γιώργος Πρασσάς είναι ο χρηματοδότης και πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 18/3/2020

Μια που έχετε χρηματιστηριακή εταιρεία, πείτε μου δυο λόγια και για τις αγορές στις ΗΠΑ.

Χαμός έχει γίνει εδώ, το χρηματιστήριο έχει κάνει πτώσεις που δεν έχω ξαναδεί. Άδειασαν σούπερ μάρκετ εδώ, σταμάτησε το ΝΒΑ, το χόκεϊ, απίθανες καταστάσεις.

Πώς αποφασίσατε να πάρετε την Καλαμάτα;

Εμένα η καταγωγή της μάνας μου και του πατέρα μου είναι από την Καλαμάτα. Εγώ μεγάλωσα στον Πειραιά, στον Ρέντη και στο Κουκάκι. Τα καλοκαίρια πήγαινα στη γιαγιά και στον παππού μου στην Καλαμάτα.

Από πόσων χρονών είστε στις ΗΠΑ;

Μόλις τελείωσα το λύκειο, στα 17 μου, πήγα στην Αμερική. Είμαι 32 χρόνια εδώ. Αλλά έρχομαι στην Ελλάδα συνέχεια.

Πόσα λεφτά έχετε ξοδέψει από το καλοκαίρι για την ομάδα;

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Πολλά λεφτά βέβαια πήγαν σε αγορά λεωφορείου, γραφεία που φτιάξαμε, επισκευές στο γήπεδο, δεν υπήρχε τίποτα.

Το μετανιώσατε; Η ομάδα δεν πήγε καλά.

Όχι. Δεν έχω μετανιώσει.

Τι έφταιξε;

Ήταν να παίξουμε στη Γ' Εθνική. Μια βδομάδα πριν τελειώσουν οι μεταγραφές μάθαμε ότι θα παίξουμε στη Φούτμπολ Λιγκ. Μας έδωσαν και λίγες μέρες διορία παραπάνω, αλλά είχαμε φτιάξει την ομάδα για τη Γ' Εθνική που θα ήταν δυνατή για εκεί. Δεν προλάβαμε να δυναμώσουμε την ομάδα όπως έπρεπε για τη Φούτμπολ Λιγκ. Αρχίσαμε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά μετά κάναμε μεγάλη «κοιλιά». Στο Κύπελλο πήγαμε πολύ καλά, αποκλείσαμε την ΑΕ Καραϊσκάκης και τη Λάρισα, παίξαμε με τον Ολυμπιακό. Τον Γενάρη κάναμε αλλαγές, έφυγε και ο Βούζας, ήρθε ο Αναστόπουλος, δεν θέλω να κατηγορώ κανέναν.

Θα μείνει ο Αναστόπουλος;

Ναι, θα μείνει. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από την ομάδα.

Δεν σκέφτεστε να τα παρατήσετε.

Όχι!

Θα ενισχυθεί η ομάδα για να ανέβει άμα πέσει;

Ε, βέβαια. Τώρα θα έχουμε πολύ χρόνο για να γίνει σωστός σχεδιασμός αυτή τη φορά. Θα είναι πιο εύκολα πιστεύω. Δεν θα τα παρατήσουμε πάντως, μένουν τρία ματς, έχουμε και μία ένσταση με τη Βέροια που θα την κερδίσουμε και όλα γίνονται. Δεν ξέρω και πόσες ομάδες θα πέσουν τελικά.

Ολυμπιακός πώς γίνατε;

Από μικρό παιδάκι. Μεγάλωσα στον Ρέντη.

Ποιος ήταν η μεγάλη σας αγάπη;

Ο Λάγιος Ντέταρι! Είμαι 49 χρονών. Έχω δει πολύ Ολυμπιακό. Ξέρεις μία φορά πώς κούφανα τον Αναστόπουλο; Του είπα «δεν θα ξεχάσω ποτέ το ψαλιδάκι που είχες βάλει με τη Λάρισα. Ήμουν στο ΟΑΚΑ. Δεν είδα το γκολ ζωντανά γιατί το έκανες τόσο γρήγορα, αλλά το είδα στα μάτριξ». Και τρελάθηκε, μου είπε «πράγματι ήσουν μέσα στο γήπεδο»!

Μεγάλη χαρά που έχετε πάρει από τον Ολυμπιακό;

Αυτή τώρα με την Άρσεναλ. Τι πράγμα ήταν αυτό! Επίσης θυμάμαι ένα ματς με τον Αναστόπουλο που περάσαμε τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ. Και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βέρντερ.

Πόσοι Έλληνες ζουν περίπου στο Σικάγο;

Πολλοί έχουν αμερικανικά χαρτιά πια και δεν λογίζονται ως Έλληνες. Είναι όμως στην πραγματικότητα Έλληνες. Τους υπολογίζουμε 800.000 περίπου.

Στο χρηματιστήριο με τι ειδικά ασχολείστε;

Είμαι στα σταθερά αμοιβαία κεφάλαια. Δεν υπάρχει εκεί μεγάλο ρίσκο.

Θα σταματήσει η πτώση πιστεύετε;

Τώρα είναι όλα ρευστά. Έχουν φοβίσει πολύ τον κόσμο και εδώ. Κλείνουν σχολεία. Σταμάτησε μέχρι και το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ που δεν είχε σταματήσει ποτέ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι πολύ περίεργος όλος αυτός ο συναγερμός και τα μέτρα που παίρνονται. Ανησυχώ μήπως τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι μας λένε.

Με τον Μπούση του ΟΦΗ τι σχέση έχετε;

Είμαστε κουμπάροι και φίλοι από μικρά παιδιά. Του έχω βαφτίσει τον μικρό του γιο. Σήμερα που μιλάω μαζί σας θα βρεθώ μαζί του το βράδυ.

Θα βάλει κι άλλα λεφτά στον ΟΦΗ;

Ναι, του αρέσει πάρα πολύ. Έχει τρελαθεί με τον ΟΦΗ, είναι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ήταν εύκολη και για εκείνον η πρώτη του χρονιά πέρσι... Θυμάστε ότι κόντεψε να υποβιβαστεί. Έγινε καλή δουλειά όμως στον ΟΦΗ, έχει πολύ καλούς συνεργάτες. Οι Σαμαράδες και ο Ηλίας Πουρσανίδης. Μου λέει τα καλύτερα για αυτούς.

Έχω μάθει ότι έχει σχέση με τον Μελισσανίδη. Ισχύει;

Ναι, γνωρίζονται.

Εσείς;

Όχι. Εγώ θέλω να γράψεις τούτο: Περαστικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη εύχομαι. Μεγάλος επιχειρηματίας, πολύ πετυχημένος. Ξέρεις τι είναι να έχεις τον Ολυμπιακό, τον Θρύλο της Ελλάδας και τη Νότιγχαμ στην Αγγλία; Ποιος άλλος τα κάνει αυτά; Ο Ολυμπιακός είναι τρομερή ομάδα φέτος, πέταξε έξω την Άρσεναλ και με τη Γουλβς τα πήγε καλά με δέκα παίκτες από το 29'. Μιλάμε για σπουδαία ομάδα φέτος η Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ, η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία ήταν. Και την έκανε να φαίνεται μέτρια ο Ολυμπιακός. Θα πάρει και το πρωτάθλημα ο Θρύλος. Ποιος να τον ακουμπήσει τον Ολυμπιακό, με τον Γκιγιέρμε και τον Σα και τον Ελ Αραμπί που είναι παικτάρα. Εγώ είμαι Ολυμπιακός μέχρι το κόκαλο!

Ποιο είναι το όνειρό σας;

Να ανέβει η Καλαμάτα στη Σούπερ Λίγκα και να φτιάξει πολύ καλή ομάδα.

Θεωρείτε ότι σας έφαγαν λεφτά;

Νομίζω ότι έγινε λάθος στον σχεδιασμό. Ακριβοπληρώσαμε παίκτες ενώ μπορούσαμε να πάρουμε άλλους καλύτερους. Όπως σας είπα όμως, δεν θέλω να μπω σε δημόσια επίρριψη ευθυνών. Θα τη φτιάξουμε την ομάδα. Το στίγμα μου το έδωσα.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε στο αναγνωστικό μας κοινό;

Στηρίζω τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όλους τους προέδρους του Ολυμπιακού, διότι ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια!